Paella Gigante

Gisteren (6 augustus 2014) was er in Pinoso een bijzonder feest. De Paella Gigante. Al jaren eerder hadden we dat aangekondigd gezien in de programma’s van de opvolgende fiësta’s. Nooit hebben we daar bijzondere aandacht aan besteed tot we vorig jaar werden uitgenodigd om in Macisvenda een grote Paella mee te komen nuttigen. Vriendinnen van ons waren daarop attent gemaakt door hun bakker die bij hun aan huis komt.

Toen we dat hadden meegemaakt en dit jaar weer zagen staan, wisten we wat een Paella Gigante betekent. Je begrijpt dat de beslissing snel genomen was. Wij gingen dit jaar óók naar deze Paella Gigante.

Maar wat is nu eigenlijk een Paella Gigante. De meesten zullen het wel geraden hebben, het is een heel erg grote Paella. Zo groot dat er makkelijk 1.000 mensen van kunnen eten en die zijn er dan ook. Bovendien is deze maaltijd (en het bier) lekker en gratis. Nou, je begrijpt dat al onze gasten ook zijn meegegaan Glimlach.

Om te laten zien hoe populair het is, even een paar foto’s. Kijk vooral naar de grootte van de pan en hoe ze na het kokkerellen weer schoon gemaakt en wel wordt opgeruimd. Gek genoeg hebben we geen foto’s gemaakt van het eten en/of etende mensen. Wel van de menigte en het koken van de Paella. De sfeer en de hoeveelheid mensen zie je wel en spreken voor zich. Wij vinden het een feest om vaker te bezoeken.

 

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s