Ham

In Spanje kan je lekker eten. Het land dat bekend is vanwege de Tapas en de Paella is een culinaire reis wel waard. Wij schotelen onze gasten bij voorkeur Spaans eten voor en dat is niet voor niets. De Spaanse keuken is rijk aan gerechten en dat zijn er echt veel meer dan alleen de bekende Paella.

Één van de lekkerste lekkernijen is de Spaanse Ham. Die komt in vele variëteiten die vrijwel allemaal om te smullen zijn. Wij aten die ham altijd in een bar of restaurant want; veel te moeilijk om zelf te snijden, dacht ik altijd.

Begin maart was daar ineens een ‘taller’ (workshop) in ‘Casa del artesania’ in Jumilla. Vriendinnen zijn afgelopen winter al begonnen om hun eigen ham aan te snijden en ik dat vond ik toch wel fascinerend. Toen ze voorstelden om naar deze ‘taller’ te gaan hoefden wij niet lang na te denken.

DSCN3707

We kregen les van de nummer twee (ja er worden in Spanje landelijke wedstrijden ham snijden georganiseerd) van Spanje. Die man (links op de foto) woont dus gewoon in onze gemeente.

DSCN3712

Na de les hebben we natuurlijk de gesneden ham opgegeten onder het genot van een glaasje wijn.

DSCN3717

 

De lezer begrijpt dat dit de aanleiding was om er dan ook maar eens aan te beginnen. Afgelopen weekend zijn we naar een winkel gegaan om een standaard te kopen (het goede mes hadden we al) en een echte Jamon hebben we in een delicatessen winkeltje gekocht.

DSCN3807

 

En dat hadden we veel eerder moeten doen. LEKKER!!

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van Naturistische casas rurales in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Culinair, Eten en drinken en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie