Groot onderhoud van het zwembad

Het was nodig, we hebben dat bad per slot bijna negen jaar. In 2015 lieten de eerste tegeltjes los, op de trap die de toegang tot het zwembad vormt. De vraag was toen natuurlijk: ‘Wat te doen’? Je laat niet eventjes het zwembad leeglopen om het daarna weer vlot te vullen. Goede raad was duur, althans zo leek het.

De man van de ferreteria (doe het zelf winkel) had de oplossing; twee componentenlijm. Dat was handig zo dachten wij, gewoon lijmen terwijl het water er nog in zit. En even leek dat ook zo te zijn. De tegeltjes bleven zitten, voor een tijdje.

Vorig jaar hebben we nog even doorgemodderd met andere soorten onderwaterlijmproducten. Het mocht allemaal niet baten. Na verloop van tijd, de ene tegel langzamer dan de andere, lieten ze toch allemaal weer los.

Dus, deze winter hebben we het zwembad leeg laten lopen voor een echte onderhoudsbeurt. De bomen en planten zullen ons wel dankbaar zijn, want we hebben het water eerst groen laten worden (chloor eruit) en toen geheveld met een lange slang naar bomen en struiken.

Het onderhoud was ook wel nodig zagen we toen het water er allemaal uit was. Veel voegen moesten opnieuw gevuld worden naast de tegeltjes die opnieuw aangebracht moesten worden. Gelukkig duurde het leeg laten lopen langer dan de reparatiewerkzaamheden, dus nu is het zwembad weer aan het vullen.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Winterklusjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s