Huerto del Cura in Elche.

Aangezien het weer gisteren wat te wensen overliet, zijn we maar weer eens toeristje gaan spelen in eigen regio. Een heerlijke bezigheid is dat. Straks kunnen we onze gasten weer meer vertellen uit eigen ervaring.

Dit keer zijn we weer eens naar Elche gegaan. Daar zijn we wel vaker geweest (gek genoeg heb ik nog nooit iets op het blog geschreven over onze bezoeken aan Elche) , maar de Huerto del Cura hadden we nog nooit bezocht. Het is een soort heemtuin, letterlijk betekent het: ‘De helende tuin’. Op de Spaanse wikipedia staat vermeld dat de eerste aanzet tot de tuin uit 1843 dateert en is opgericht door de landbouwer Andrés Castaño Peral. In 1876 heeft het zijn huidige omvang gekregen (13.361 m²) en stond het inmiddels onder de bezielende leiding van kapelaan José Castaño Sanchez.

Afijn, om een lang verhaal kort te maken, het is een prachtige heemtuin die een bezoek meer dan waard is. Er staan heel erg veel verschillende soorten palmen en cacteeën en ander planten. Voor wie het interesseert kan op wikimedia commons eens verder kijken dan de neus lang is. Op de site ‘I love Elche’ zijn een aantal 360º foto’s te bekijken.

Ik beperk me tot de foto’s die ikzelf gemaakt heb.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van Naturistische casas rurales in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Toerisme. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie