Ode aan een paar schoenen.

Soms koop je iets dat helemaal klopt. Iets dat zit als gegoten. Iets dat helemaal bij je past. Iets dat je trouw lijkt te zijn, tot aan het einde der tijden. Het einde der tijden zal ik zelf niet eens halen en mijn wandelschoenen ook niet, zo weet ik nu.

Ik kwam ze tegen in de Pyreneeën. We reden het plaatsje Benasque in, op een mooie septemberdag. Het einde van het zomerseizoen en daar lagen ze. In een metalen kooi, aan de bovenkant open. Klaar om er uit gegraaid te worden. In een buitensportzaak die van zomer naar winterartikelen aan het omschakelen was. € 30 stond er op de kooi. Ik pakte ze eruit en paste ze aan mijn voeten. Meteen raak. Dit waren schoenen die op mij hadden liggen wachten. Dit waren schoenen die mij als gegoten zaten. Deze schoenen pasten bij mij. Op deze schoenen zou ik kunnen lopen tot de einder. Over vlaktes, bergen en door dalen. Ik heb nog anderen gepast, maar de liefde voor deze schoenen bleef.

Negen jaren heb ik op ze gelopen. Nou ja in september zouden ze negen jaar zijn geworden. Helaas, ze hebben hun negende verjaardag niet gehaald. Ik heb ze stuk gelopen. Tenminste honderden kilometers hebben ze mijn voeten beschermd, mijn enkels recht gehouden. Misschien waren het wel meer als duizend kilometer. Ze waren als goede wandelvrienden. Ik zal deze schoenen missen. Als ik ze weg gegooid heb ga ik spijt krijgen dat ik ze niet bewaar bij andere spullen die hun nut verloren hebben en alleen nog ter decoratie een plek in dit huis hebben. Als ik ze weggegooid heb, rest alleen deze ode aan een paar schoenen en een paar foto’s.

PICT0003

PICT0004

PICT0005

Dag schoenen.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ode aan een paar schoenen.

  1. Nico & Jacqueline zegt:

    en ze deden het vorig jaar nog zo goed
    als je nieuwe gekocht hebt, gauw inlopen
    17 april staan we voor de deur en ik heb mijn vertrouwde stappers bij me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s