Caravaca de la Cruz

We waren er al eens langs gereden. Zo ongeveer een maand of tien geleden. We kwamen terug van een wandeling en zagen vanaf de snelweg Caravaca de la Cruz liggen. “Dat is een plaats om ook nog eens te bezoeken” zei ik tegen Wil. Je kon het eigenlijk zo zien, vanaf een afstandje, dat is een plaats om te bezoeken. En inderdaad ik had gelijk.

Aan Caravaca de la Cruz is goed te zien dat er al sinds eeuwen pelgrims komen. Er is dan ook een echt wonder gebeurt. In het jaar 1232 is de Moorse heerser bekeert tot het christendom, als dat geen wonder is dan weet ik het ook niet meer. Hij zag twee engelen die een kruis (‘het ware kruis’ of in het Spaans La Vera Cruz) naar de gevangenis van zijn kasteel brachten (vliegend denk ik dan) zodat een aldaar opgesloten katholieke priester de mis kon opdragen.

Tja, dan moet je wel katholiek worden, of niet soms? Afijn, de stad is er beroemd door geworden en niet onbelangrijk, ook rijk. Die rijkdom is aan alles te zien. Er zijn drie kloosters, een basiliek, drie kerken en een mooi behouden middeleeuwse wijk. Bovenop de heuvel ligt de Hermita ofwel het Heiligdom dat in 1617 gereed is gekomen. De rijkdom spat er vanaf net als het interieur van de Basiliek een weelderige rijkdom laat zien. Je kunt in die middeleeuwse wijk (gelegen op een heuvel) uren rondwandelen. Sinds de nieuwe anti-rook wetgeving kan je ook altijd op een terrasje zitten. Spanjaarden doen dat pas sinds 1 januari toen het roken in cafés en restaurant verboden werd.

Daarnaast zijn er nu natuurlijk ook diverse musea. Van de musea hebben wij die van de Fiestas bezocht. Dat is een museum dat er na een bezoek voor heeft gezorgd dat je nog eens naar Caravaca wil gaan. Namelijk wanneer de fiestas worden gevierd. Je ziet het op de foto’s wel welke van het museum zijn. Natuurlijk zijn het feesten van meerdere dagen waarbij onder andere het kruis naar de fontein wordt gedragen om het water te zuiveren, paarden worden getooid en naar het kasteel rennen om daar gekeurd te worden door een jury en meer, veel meer. We hebben er een heerlijke dag doorgebracht en Wil maakt al plannen om terug te gaan als de fiestas gevierd worden, met gasten als ze mee willen.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Toerisme. Bookmark de permalink .

Een reactie op Caravaca de la Cruz

  1. Pingback: Caballos del Vino | Casa de cinco Hermanos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s