Hogueras de San Juan

Het hoogtepunt van het feest van San Juan is vandaag (24 juni) in Alicante (stad). Helaas, we kunnen er niet heen. Maar het feest is in Alicante uitgegroeid tot een vier daags festijn, dus we zijn wel geweest. Het doet denken aan Las Fallas in Valencia (google daar maar eens op).

Er worden  op veel kruispunten in de stad, levensgrote beelden gemaakt van papier-maché. Deze beelden zouden in Nederland zo in een carnavalsoptocht mee kunnen rijden. Ze zijn niet zelden satirisch, politiek geëngageerd of een spiegel voor degenen die de beelden komen bekijken.

Wij zijn er afgelopen zaterdag naartoe geweest en hebben het vuurwerk maar overgeslagen. Dat vuurwerk wordt overdag afgestoken en bestaat enkel en alleen maar uit knallen. Leuk voor wie daar van houdt, maar niet voor ons. De beelden daarentegen zijn zeer de moeite waard (zie de foto’s). Aan het begin van de avond was er het ‘Offrenda del flores’. Een optocht van mensen in klederdracht die bloemen naar de kerk brengen (de ‘Basilica de San Nicolas de Barí’) alwaar die op een tableau worden bevestigd. Deze optocht duurde zo lang dat we tussendoor nog even lekker hebben gegeten in de Calle de San Francesco (Sint Franciscusstraat). Daarna zijn we naar de kerk gelopen en hebben we nog even naar het bevestigen van de bloemen gekeken.

Daarna was het weer tijd om naar huis toe te gaan. Met natuurlijk dank aan onze chauffeuse.

 

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s