Musica entre Vinos, Casa de la Ermita

Ik weet het eigenlijk niet meer. Heb ik wel eens geschreven over Musica entre Vinos? Ik denk het eigenlijk niet. We zijn weleens met gasten naar een Musica entre Vinos geweest, maar dat is lang geleden.

Eerst mOLYMPUS DIGITAL CAMERAaar eens vertellen waar het vandaan komt en wat het is. In het wijngebied rond Jumilla is een Consejo Regulador de Vino, zeg maar een soort wijnschap, zoals we in Nederland waterschappen, recreatieschappen en zo meer hebben. Deze consejos regelen de kwaliteit van de wijnproductie en geven daar dan een kwaliteitslabel aan; de Denominacion de Origen (Bijvoorbeeld: Jumilla), kortweg D.O. Deze vereniging van producenten zijn erg streng voor zichzelf en elkaar, want ze hebben wat te winnen bij kwaliteitscontrole en wat te verliezen als ze een slechte naam krijgen. Naast dit consejo bestaat er de Ruta del Vino Jumilla. Deze routes zijn er door heel Spanje in elk zichzelf respecterend wijngebied. Je kunt er restaurants, cafés, bars en bodega’s vinden. Doorgaans zijn deze bodega’s aangesloten bij een D.O. Nu is de Ruta del Vino Jumilla al een paar jaar geleden op het mooie idee gekomen om een rondleiding door een Bodega te combineren met tapas, muziek en het proeven van de wijn van de betreffende Bodega. Alex (onze oudste zoon) wees ons op dit feest in 2008.

Sindsdien gaan wij elk jaar wel naar één of twee van die feesten. Dit jaar om precies te zijn gisteren: 1 juni 2014, was Casa de la Ermita voor ons aan de beurt. Een goede vriendin van ons heeft kaarten geregeld voor ons en onze gasten. Die gasten hadden we vooraf gemaild met de vraag of ze mee wilden, want kaarten voor dit feest zijn altijd snel uitverkocht. Gelukkig reageerden onze gasten ook allemaal snel genoeg om ook voor hen kaarten te bestellen.

Casa de la Ermita is niet zo heel erg groot en dus was het feest daar, beperkt tot 100 bezoekers. Na de traditionele rondleiding  werd ons een glas gevuld met witte wijn overhandigd. Vervolgens konden we een tafel uitzoeken en begon de muziek.

De muziek werd verzorgd door Abdón Alcaraz.

Tijdens het optreden van Abdón werden er allerlei wijnen en tapas geserveerd en de stemming kwam er heel aardig kan ik melden. Natuurlijk waren de bezoekers voornamelijk Spanjaarden (hoewel er dit keer ook een flink contingent Britten vertegenwoordigd waren) en dus konden we ons Spaans weer eens op de proef stellen. Je begrijpt dat het gesprek steeds makkelijker verliep naarmate het feest vorderde.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s