Rio Chícamo in het kwadraat…..

We wandelen hier wat af. Vooral dit voorjaar, nadat we het tweede huisje ‘Casita La Pila’ af hebben gebouwd, is het een wekelijks terugkerend evenement. We houden van wandelen, dat mag duidelijk zijn. We lopen hier wat af en ontdekken meer en meer hoe mooi Spanje is. Natuurlijk wisten we wel dat Spanje een mooi land is, maar het is toch nog veel diverser dan wij dachten.

Afgelopen dinsdag waren vriendinnen van ons aan de beurt om een wandeling uit te zoeken. We zoeken altijd op wikiloc want de routes die gemarkeerd zijn worden doorgaans niet zo goed onderhouden en de routes die niet gemarkeerd worden, zijn vaak het mooist. Als we eenmaal een route gevonden hebben die aan onze eisen voldoet, wordt ze in de GPS geladen en kunnen we gaan wandelen.
Zo ook deze keer. Wij hadden ons er helemaal niet mee bemoeid en lieten ons dus verrassen. De route had Rio Chícamo in de naam en dus dachten we op bekend terrein te wandelen, want we wandelen vaak langs deze rivier. Op onze site, op het blog en op facebook hebben we foto’s van deze wandeling staan. Het is dan ook één van de mooiste wandelingen in ons bestand.

Laten die vriendinnen van ons nou toch een heel erg mooie toevoeging vinden op deze wandeling. We begonnen de wandeling aan de andere kant van waar we normaal starten. Het gehucht waar we parkeerden heet heel toepasselijk: ‘Chicamo’. Vandaaruit moesten we over een heuvelrug (pittig) en dan een beekbedding in om die vervolgens te volgen tot de Rio Chícamo (halverwege onze bekende wandeling). Van de Rio zal ik hier geen foto’s plaatsen. Die zijn er al zoveel in de linken hiervoor te vinden dat dit een beetje overdadig zou zijn. Van de beekbedding naar de Rio toe doe ik dat wel, want dat is zeer de moeite waard. Je loopt daar door een geologisch heel interessant gebied. Je ziet het verleden van miljoenen jaren uitgesleten door door een smalle stroombedding. Fascinerend!

 

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s