Wat hebben we het toch druk!

Het leven in huize vijf broers en zussen (Casa de cinco Hermanos) is heus niet zo gemakkelijk. We hebben het de laatste tijd maar druk. De Jeu de boule baan is nog niet af,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

of we zijn alweer aan het wandelen in Cieza alwaar de bloesems vrolijk bloeien. Het is daar, zeg maar de Betuwe van Spanje. Het is geen wandeling die je in de winter of in de zomer doet. Daarvoor is het een te eenzijdige wandeling. Maar als in maart de bloesems aan de bomen zitten, dan is het er zeker de moeite waard.

 

Als je met de middelste knop van de muis op het album klikt, opent ze in een nieuw scherm en ben je het blog niet meteen kwijt.

 

Vervolgens hadden we afgelopen weekend een Middeleeuwse markt in Villena (Spreek uit als het Wenen op zijn Engels: Vienna. Nou ja, eigenlijk wordt het dan Bienna). Het is daar één van de leukste Middeleeuwse markten die we tot nu toe gezien hebben. Er is een leuke entourage, al lijkt de kleding verdacht veel op de uitdossingen die men ook met de feesten van Christianos y Moros gebruikt. Het mag de pret niet drukken. Er werd ter vermaak van het publiek bij het kasteel ook een echt huwelijk gesloten in vrolijk, quasi middeleeuwse klederdracht en er was veel vermaak tussen de marktkraampjes door. Mensen in klederdracht luisterden het geheel op met zang, dans en gezellig geklets. Dit alles in het oude stadsdeel van Villena en het plaatje was sfeervol en compleet.

 

 

En als klap op de vuurpijl zijn we gisteren gaan wandelen in de Rambla de la Parra. Vaak heb ik deze Rambla gezien als we met de auto over de brug reden. Vaak ook heb ik me afgevraagd of de naam van Pim de la Parra er iets mee van doen heeft. Desalniettemin heeft het tot gisteren geduurd voor we er gingen wandelen. Vriendinnen wonen er vlakbij en hadden de wandeling gekozen om deze dinsdag te lopen. Het is een bijzondere Rambla die midden in de badlands ligt. Het grappige is dat de Spanjaarden deze term ook gebruiken al is de term afgeleid van het Spaanse woord: malpaís. De badlands zijn weinig begroeid maar de Rambla des te meer. Het zorgt voor een sterk contrasterend landschap waar het relatief gemakkelijk wandelen is, omdat er weinig hoogte verschil is.

 

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Fiësta's, Natuur, Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s