En toch ga ik er een stukje over schrijven.

Afgelopen zondag zijn we naar Barranda (een dorpje bij Caravaca de la Cruz) gegaan voor een fiësta dat voor ons nieuw was. Nog niet eerder waren we op de Fiësta de La Cuadrillas. We hebben er van genoten. Op dit feest spelen en dansen elk jaar het laatste weekend van januari, orkestjes en dansgroepen op straat. Elke tweehonderd meter stond wel een bandje te spelen. Natuurlijk spelen ze traditionele muziek, het blijft wel Spanje Glimlach.

De orkestjes kwamen uit diverse hoeken van het land en ze speelden alsof hun leven er vanaf hing.

P1260011

P1260025

Het weer was heerlijk (19º, zon en geen wind) en we zijn er nagenoeg de hele dag gebleven, net als heel veel Spanjaarden met ons. Natuurlijk was er ook een feria (braderie) alwaar we ook heerlijk gegeten hebben en een beetje door de aangeboden koopwaar gesnuffeld hebben.

Helaas, ik heb gefilmd en die filmpjes waren ook gelukt, maar toen ik die filmpjes echter verplaatste naar een door mij gewenste map, is er iets grondig fout gegaan. Het beeld is groen en slechts het geluid is nog goed te horen. Ik heb het niet kunnen herstellen. Toch wil ik er over vertellen en er iets van laten zien.

Gelukkig was daar ook TVE, de nationale zender van Spanje. Da’s toch ook niet de eerste de beste. Ook zij vonden het Fiesta de Las Cuadrillas in Barranda de moeite waard om te verslaan. Je moet even door het geklets heen kijken, maar dan is er een heel beste indruk te krijgen van wat wij afgelopen zondag gezien hebben.

 

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Fiësta's. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s