Het begint ergens op te lijken.

Tja, waar zal ik het eens over hebben, wat moet ik er nog over vertellen. De bouw vordert gestaag, maar dat heb ik al eerder geschreven. De bouwvakkers zijn klaar, sinds maandag (halverwege de ochtend) hebben we geen werk meer voor ze dat we niet zelf kunnen of we zelf te moeilijk of te zwaar vinden. Gevolg is dat we nu alles verder zelf moeten doen. Nou ja, de bedrading voor de elektriciteit moet nog getrokken worden en wat loodgieterswerk moet nog gedaan worden. Dat wordt echter door een andere Paco gedaan.

Oh ja, wat wel leuk is om te vertellen: De deur is geïnstalleerd. Hoezo dat leuk is om te vertellen?

Een paar weken geleden gingen we naar MetalPinos (Carpinteria Metalica) om de binten voor het dak te bestellen en toen hebben we meteen ook een deur besteld. Die binten kwamen een paar dagen later zoals belooft, geen probleem. Die deur zou ongeveer tegelijk komen, maar toen de binten op de constructie getakeld werden, zei de man van MetalPinPC100004os dat die deur wat langer tijd nodig had. Tja, dat kan gebeuren. We hebben al eens vaker gehad dat bedrijven iets dergelijks mededeelden en dat wij dan wat lauw reageerden. Later besluiten we dan altijd dat we niet meer zo lauw moeten reageren. Het lijkt namelijk wel of die mensen dan denken: “Oh, het kan ze dus niet zoveel schelen hoe lang het duurt.” Vervolgens duurt het heel erg veel langer dan wenselijk. In het geval van de deur kwam het zover dat de bouwvakkers eigenlijk niet verder konden en dus maar andere klusjes gingen doen. Dat was niet de bedoeling en Wil had al gemaild en getelefoneerd, ik was al naar het bedrijf toegegaan maar het hielp niet. Toen werd Wil boos, aan de telefoon en in het Spaans.
Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het niet makkelijk is om boos te worden in het Spaans. Meestal staan we dan wat te sputteren en de rest (het echte gevloek en de echte dreigementen) vervolgen dan in Algemeen en onbeschaafd Nederlands. Maar nee, deze keer kwam er een Spaanstalig dreigement uit de mond van mijn lieftallige echtgenote. Als die deur er maandag niet zou zijn dan hoefde het niet meer.
Nou, je begrijpt dat de deur er was. Of toch,….. niet helemaal. Het meisje van kantoor had het dreigement goed begrepen en een mannetje gestuurd met dat wat ze al hadden; de deurlijst en het frame.

Hij zei natuurlijk niet dat ze dat frame maar vast gebracht hadden omdat ze de bestelling niet wilde verliezen. Nee, hij zei dat het zo beter was want dan kwamen er geen cementspetters op de deur. Wil viel van verbazing en frustratie terug op een Engelstalige uitdrukking die ik maar niet zal herhalen. Het Spaans was even helemaal weg. De man die de deur was komen brengen verstond het echter best wel, hij verschoot van kleur.

Natuurlijk is alles goed gekomen en het mannetje kwam ook weer om de ontbrekende delen te monteren toen die eenmaal geleverd (of klaar) waren. Dat kan je verder zien in het fotoalbum onderaan dit stukje.
Intussen vorderen we lekker, zoals ik in het begin van dit stukje ook als meldde.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Casita's. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het begint ergens op te lijken.

  1. Renée zegt:

    Wie had dat kunnen denken ! Dat mijn oud-schoolvriendinnetje van zo’n 50 jaar geleden nu in Spanje woont ! Ik geniet van de prachtige beschrijvingen over jullie belevenissen.
    Groeten van Renée

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s