En de bouw gaat door…

Goed, het was een weekje stil. Plannen is niet ons beste vaardigheid als het om het bouwen van een huisje gaat. Het is ook bepaald niet zo dat we hierin veel ervaring hebben. Sterker nog, na dit huisje hopen we dat we een maximum aan ervaring hebben opgedaan als het gaat om megalomane bouwprojecten. Paco vroeg het deze week al: “Ga je volgend jaar daar (met zijn vinger richting de vijgenstruik wijzend) nog een huisje bouwen?” Hij ziet zich hier graag nog eens terugkeren. Dat zijn voor hem en zijn zoon, toch goede inkomsten. Als Spaanse ZZP-ers (autonomo zeggen ze hier, klemtoon op de eerste O) in de bouw is hun inkomen niet zo zeker. Zo heeft Alonso tijdens de druivenoogst bij de Bodega van Pinoso gewerkt. Er moet toch brood op de plank.

Maar nee, plannen voor nog meer van dit soort megaprojecten hebben we niet. Die planningservaring zoals we dat nu doen met bouwprojecten daar zullen we het de rest van ons leven moeten doen,…. hoop ik. Hoe kwam ik daar nu toch op? Nou simpel, we waren wat laat met het bestellen van de metalen binten (vigas) voor het dak en als het dan tegenzit dan zit het ook allemaal tegen. Op het laatste moment besloten we dat het wel handig was als die dingen geverfd en al geleverd werden. Dan hoeven we straks niet op de trap om die dingen te verven. Dat scheelt een hoop halsbrekende toeren en tijd. Maar ja, dan duurt het wel weer wat langer voor ze geleverd worden. Aldus hadden Paco en Alonso een weekje vrij. Intussen hebben wij wat klusjes gedaan in en rond dat huisje die anders later gedaan zouden zijn zoals het wegscheppen van overbodige grond en het de muren alvast voorzien van een laag cement. Er waren ook dagen dat we weg zouden waaien als we buiten kwamen en die dagen hebben we weinig gedaan.

Maar goed, deze week ging het werk weer fluks door. Het dak ligt erop en ook binnen zijn de nodige werkzaamheden aan de gang. Die binnen werkzaamheden zijn deels veroorzaakt door ons planningstalent want, de rest van de dakpannen moesten eerst bij de fabriek worden opgehaald en daar hadden we even geen rekening mee gehouden. Dat duurde dus wat langer en dan heb je tijd voor andere klusjes.

Omdat een plaatje meer zegt dan duizend woorden: DE FOTO’S…….

 

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Casita's. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s