De bouw is aangevangen.

Deze week is het dan gelukt. Met een vertraging van één week zijn we begonnen. De trouwe lezers van dit blog hebben al gelezen wat we de vorige week hebben gedaan. Nu gaan we het hebben over het echte werk.

Natuurlijk komen Paco (vader) en Alonso (zoon) bij het krieken van de dag en gaan zonder oponthoud aan het werk. Ze houden een lange pauze voor eten en een dutje, maar komen dan ook weer om half vier en werken tot half zeven door. Daarmee maken ze dagen van negen uur. Wil zorgt dat ze er ook is en waar dan kan of nodig is levert ze hand en Span diensten. Zo zorgt ze dat er een cementmolen vol cement klaar staat als dat nodig is, ze zorgt dat de mannen stenen hebben op de plek waar ze dat wensen en zo af en toe mag ze ook echt bouwvakkerswerk doen zoals een stuk ijzer op maat maken. Dat is, als Alonso dan niet maakt dat hij haar voor is. Wil staat onderaan de ladder waar het om bouwvakkers gaat. Paco is de baas, zijn knecht dat is Alonso en dan ergens onderaan bungelt Wil. Daar zijn ook mooie Spaanse benamingen voor, maar die heeft Wil helaas niet onthouden.

Bij aanvang viel het allemaal een beetje tegen. De geul die wij alvast gegraven hadden moest nog veel verder uitgegraven worden voor er stevige grond gevonden werd waar de fundering werkelijk op gebouwd kon worden. Daarna vlotte het allemaal best, niet in de laatste plaats omdat de mannen zo’n goede hulp hebben. Donderdag gooide deels roet in het eten. Het spetterde ‘s morgens een beetje. En hoe gaat dat in Spanje; als het regent dan komen de bouwvakkers niet. Dus wij hebben donderdag een dagje vrij genomen (goed voor de rug van Wil) en zijn ‘s middags naar vrienden gegaan. Het was inmiddels weer heerlijk weer en we zaten dan ook de hele middag lekker buiten. Wat schetst onze verbazing? Toen we ‘s avonds terug kwamen bleken Paco en Alonso in de middag toch samen weer geweest te zijn en verder gebouwd te hebben.

Casita ‘La Pila’ (genoemd naar het berglandschap waar het op uitziet aan de andere kant van de vallei) wordt gebouwd van rode bakstenen. Die hebben vele lagen waardoor er niet alleen goede isolatie is tegen de warmte van de zomer maar ook tegen de koude nachten in de winter. Afijn, het wordt eens tijd voor wat foto’s van de vorderingen, want daar zit per slot iedereen op te wachten,…toch?

 

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Casita's en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De bouw is aangevangen.

  1. Een beetje late reactie, maarre……….ziet er goed uit dat wordt GENIETEN!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s