De teerling is geworpen, het dak is eraf.

Vorig jaar is het eerste houten huisje vervangen voor een stenen huisje. Wil kreeg er genoeg van dat die houten huisjes telkens iets mankeerden. Dan kierde het weer, dan ging er weer een deur of een raam niet open of niet dicht. Er mankeerde altijd wel iets aan die huisjes. Daarbij was het er in de zomer veel te warm en in de winter te koud. We zijn tot de conclusie gekomen dat hout geen geschikt bouwmateriaal is voor het Spaanse klimaat. Althans, niet om in te wonen of als vakantieverblijf. Als schuur is zo’n huisje natuurlijk heel erg geschikt, maar daar heb je als vakantieganger niets aan.

Aldus is er op de plek van Casita ‘El Carche’ een stenen huisje verrezen. De trouwe gasten en lezers van dit blog weten het al lang. Het staat immers op de site en ik schreef er al eens over op dit blog.

Nu zo’n stenen huisje niet héél erg moeilijk te bouwen bleek (met behulp van Spaanse bouwvakkers, dat dan weer wel) viel al snel de beslissing om de winter na de bouw van Casita ‘El Carche’ ook Casita ‘La Pila’ aan een metamorfose te onderwerpen. Ook dit huisje moet vervangen worden voor een stenen huisje.
Daarvoor moet natuurlijk eerst de houten variant, verdwijnen. We willen dit houten huisje wel hergebruiken, ook Spaanse buitenlanders (wij) zijn zuinig. Dat houten huisje wordt dus zorgvuldig afgebroken nadat alle balken, staanders en dakplaten genummerd zijn. Kijk maar…….

Een hulpje nodig om te weten hoe het ook al weer was? Klik hier voor de foto’s van het verleden. De Spaanse bouwvakkers (Paco en Alonso) komen zo een kijkje nemen en afspreken om te beginnen met de wederopbouw. Ik durf met stelligheid te beweren dat we op tijd klaar zullen zijn voor het volgende seizoen. Vorig jaar begonnen we op 6 februari te bouwen en toen waren we ook op tijd klaar. We zijn toen 4 weken aan het bouwen geweest en daarna volgde de afwerking; schilderen, stuken, badkamer inrichten en deuren plaatsen. Nu hebben we veel meer tijd. We kunnen dus rustig aan doen en dan meer tijd aan de afwerking besteden en dan toch heel ruim op tijd (voor 1 maart) klaar zijn.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Casita's. Bookmark de permalink .

Een reactie op De teerling is geworpen, het dak is eraf.

  1. Leo zegt:

    Spannend hoor, veel succes en ik zie het volgend jaar wel.
    groeten aan beiden Leo 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s