Spelevaren

Al sinds een flinke tijd wisten we dat er op de Rio Segura, gekanood en geraft kan worden. Het was er gewoon nooit van gekomen om het eens uit te proberen. Nu onlangs vriendinnen van ons waren geweest en heel enthousiast waren, konden wij natuurlijk niet achterblijven. Geholpen door het feit dat gasten ook wel mee wilden spelevaren, togen wij gisteren (19 september) naar Blanca. 

Blanca plaats van start (met het busje naar Cieza) en aankomst, via de rivier.
Blanca plaats van start (met het busje naar Cieza) en aankomst, via de rivier.

Daar stapten we in een busje met aanhanger met een raft (voor ons) en zes kano’s voor een groepje anderen. Vervolgens reden we naar Cieza.

Rechts van de brug is het punt van te waterlating.
Rechts van de brug is het punt van te waterlating.

Hier gingen we te water om vervolgens stroomafwaarts weer naar Blanca te varen. Onderweg kwamen we natuurlijk van alles en nog wat aan moois en aan hindernissen tegen. Jammer is het dan dat je beter geen fototoestel kan meenemen, die kunnen niet zo goed tegen water. De ondernemer die deze tochten organiseert heeft daar een mooie oplossing voor gevonden. Ze maken de hele tocht foto’s van het passerende gezelschap vanaf bruggen en oevers. Zo heb je toch een aandenken. En dan moet je niet denken dat ze daar een slaatje uit slaan. Nee die foto’s krijg je gewoon gratis als je een geheugenstick meeneemt. Oeps je krijgt dan wel echt alle foto’s dus wij hebben er nu 626 stuks. Ja echt; zeshonderdzesentwintig foto’s. Ik heb dus maar even een selectie gemaakt, want 626 is wat veel op te uploaden en ook om allemaal te kijken.

Daarna hebben we met ons clubje gepicknickt op de oever van de Segura, elk stel had iets lekkers gemaakt en meegenomen en onder het genot van Sangria (gemaakt door Noor), een biertje of een wijntje hebben we heerlijk nagenoten van ons avontuur.
En oh ja, toen we weer thuis kwamen hadden we weer nieuwe gasten. Wij hadden een briefje opgehangen dat we weg waren en hoe we bereikbaar waren. Zij hadden daar een briefje bijgehangen: ‘Wir sind da’. Nee geen Duitsers maar Oostenrijkers.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Spelevaren

  1. Noor en Merel zegt:

    Het ‘spelevaren’ was geweldig leuk. En voor ons (Merel en Noor) een fantastische laatste vakantiedag van een heerlijk verblijf bij Casa de cinco Hermanos. Super gezellige picknick met elkaar daarna. Top slot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s