Een stenen huis, een plek onder de zon en altijd iemand……

Als Wil het in haar hoofd heeft, dan heeft ze het bepaald niet in een ander spreekwoordelijk lichaamsdeel. Iedereen die hier wel eens verbleef, weet dat Wil degene met de plannen is. Grote visioenen deelt ze met iedere gast die het maar horen wil. Waar ik liever de plantjes verzorg, het zwembad stofvrij maak en in een helder balans houd, wandel en eten kook voor onze gasten, droomt Wil van grootse projecten.

Zo is ze in december begonnen om het houten huisje ‘El Carche’ af te breken en in januari begonnen de bouwactiviteiten voor een stenen huisje. Samen met twee bouwvakkers heeft ze een nieuwe fundering gestort, muren gebouwd en een dak gelegd. Na het leggen van een goede vloer, vertrokken de bouwvakkers en begon het binnenwerk. Daar ‘mocht’ ik ook aan meedoen. Helaas is een dergelijk project veel werk, heel veel werk. Des te groter is de voldoening als het af is. (De eerlijkheid gebied te zeggen dat vrienden in de buurt, ons een aantal dagen geholpen hebben.) Nu moet er buiten nog het één en ander verfraaid worden, maar we zijn vandaag ver genoeg gekomen om het project aan de buitenwereld te laten zien. Over een paar dagen is het echt definitief af!

Het stenen huisje oogt voor de scherpe kijker veel groter. Dat kan kloppen, want de fundering in om de betonnen plaat heen gelegd die er al lag voor het houten huisje. Waar het houten huisje 5 bij 5 meter buitenmaten had, heeft dit stenen huisje 6,10 m bij 6,40 m. Even tellen,…..dat is een verschil van ruim 14 m2. Voldoende om er niet alleen een slaapruimte maar ook een eettafel en zithoek in te maken, naast natuurlijk de eigen badkamer met douche en toilet en het keukentje.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Een stenen huis, een plek onder de zon en altijd iemand……

 1. Marion van Lienen zegt:

  Hola Wil en Berto, Dank voor je mail! Nu het huisje nog helemaal vers gebakken is, zullen de verhalen ook nog hot zijn. Ik ben benieuwd waar ik mijn vermoeide hoofd mag neerleggen. Nog 4 weken lesgeven en dan op naar Alicante. Prettige paasdagen. Nog eieren verstopt achter hopen kapotte stenen en resten houtafval? Groeten, Marion

 2. Ine zegt:

  Dat ziet er gelikt uit. Jammer dat de schommelstoel niet meer in de serre staat. Hoe moet ik nu een boekje lezen 🙂 ? Volgend jaar komen wij weer even langs wippen. Heb daar nu al zin in 🙂
  XX Ine

 3. Toine&Astrid zegt:

  Jeetje, wat hebben jullie hard gewerkt! Dat ziet er goed uit zeg!
  Fantastisch, tot gauw,
  Astrid en Toine

 4. Nico & Jacqueline zegt:

  Chapeau.
  Mooi stuk werk, ziet er geweldig uit en dat in zo’n korte bouwtijd.
  We komen het in Juli bekijken

 5. Lily Wijnacker zegt:

  Wat een werk, maar wat een prachtig resultaat.

 6. Pingback: De teerling is geworpen, het dak is eraf. | Casa de cinco Hermanos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s