Dorst naar water, eenvoudig, helder, smakelijk water.

Het mag duidelijk zijn, iedereen weet het, Spanje is een droog land. De regenbuien die we op televisie en de radar over Nederland zien gaan, hebben we hier niet. Het is een open deur ik weet het, maar het is een deur met gevolgen. Dagelijks ben ik bezig om de planten water te geven. De bomen die langer staan, kunnen zonder mijn hulp maar de eenjarige planten en nieuw aangeplante struiken moeten vaak water krijgen. Ik heb inmiddels een truc gezien bij één van onze buren, maar daarover later meer.

Niet alleen de planten hebben water nodig, ook mens en dier kunnen niet leven zonder water. Wij mensen kunnen dat allemaal regelen en zorgen voor voldoende water het hele jaar door, de dieren kunnen dat niet. Dus als we permanent dieren in onze omgeving willen hebben, moeten we daar wat voor doen.

Vogeltjes zijn leuk om in de omgeving te hebben dus daar hebben we wat voor gedaan.

Voor ons huis.

Maar vogels zien we veel en vaak. Dit filmpje heb ik in februari gemaakt en gisteren gemonteerd zodat de vogels elkaar vlotjes afwisselen.

De aanleiding om dit te doen was een heel andere. Als ik de planten water geef, knoei ik altijd wel wat met water. In een waterschaars land, vang je dat knoei-water op en giet je dat weer in je gieter om alsnog te gebruiken. Die schaal waarin ik dat knoei-water opvang is altijd een tijdje onbeheerd en toen ik gisteren terugkwam voor meer water, hadden we een onverwachtte gast. Er zat een hagedis, te drinken uit die schaal. Er grappig en hij/zij bleef ook onverstoord zitten en drinken. Ik kon rustig even m’n fototoestel halen en foto’s maken. Toen ik weer terugkwam na het toestel weggebracht te hebben, zat het beest nog te drinken. Zo mak als een lammetje.

PICT0006PICT0007

Als je op de foto’s klikt worden ze groot en kan je bij de tweede foto, de tong van de hagedis zien (voor degenen die niet geloven dat hij/zij aan het drinken is).

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B, Bloemetjes en plantjes, Dieren, Natuur, Spanje, Vogels. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s