Een gratis verblijf

Ons fietsenschuurtje is een populaire plek. Toen we het huis kochten was het slechts een overhangend stuk rots naast de tweede grot. In die tweede grot hebben we een wijnkelder gemaakt (en houtopslag) waar ook al eens roodstuitzwaluwen hebben gebroed. Wil heeft daar echter ook een schuurtje gebouwd met één ontbrekend raampje, dat als toegang voor vogels fungeert.

Vorig jaar broedde er al eens een vogel in het schuurtje. Ik had geen idee wat voor vogel, maar nu hebben we een kenner in ons midden gehad die een lijst heeft gemaakt van alle vogels die hij hier gezien heeft (57 stuks waarvan hij er 9 tot bijzonder verklaarde).

Dus nu weet ik dus dat er een paartje ‘Zwarte Tapuiten’ de jongen aan het grootbrengen is, in dat schuurtje. Toch maar eens filmen, dacht ik. Dat vergt wat tijd, geduld en toewijding, maar dan heb je ook wat. Vooral de tweede vlucht zijn de jongen iets beter te zien. Het blijft lastig wegens de gekozen plek. Maar geef die vogels eens ongelijk, als we niet zo goed hadden opgelet, hadden we het nest niet eens ooit gezien.

Zwarte tapuit voeren hun jongen.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Dieren, Spanje, Vogels en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s