Mercado Medieval in Jumilla

Ik heb het affiche onlangs al op onze facebook pagina gedeeld en nu was het dan zover: De eerste middeleeuwse markt in Jumilla. Veel Spaanse steden hebben er op enig moment in het jaar wel één. Dus Jumilla kon niet achter- en wij niet wegblijven. Natuurlijk zijn we er met onze gasten gaan kijken. Natuurlijk hebben we allemaal wat gekocht. Natuurlijk hebben we wat gegeten en natuurlijk hebben we het er naar ons zin gehad. De muziek droeg daar niet in het minst aan bij.

Middeleeuwse muziek? In elk geval sfeer verhogende muziek.

Maar er was meer dan muziek. Er worden op zo’n markt allerlei waren aangeboden. De burgemeester van Jumilla had de markt net geopend toen wij aankwamen en bood allerlei tapas aan (gratis) en was nog een tijdje beschikbaar bij wijze van openlucht spreekuur. Verder waren er allerlei ambachtelijke spullen maar ook kaas (Gouda kaas ook) en wierook, snoepjes, rommeltjes en voor de kinderen een speelhoek. Je kon op de foto met een slang of roofvogel. Kortom, een gezellige boel. In het laatste deel van het filmpje zitten wij aan tafel te wachten op ons eten. Lekker.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Fiësta's, Jumilla, Muziek en dans, Spanje, Toerisme en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s