Fiesta de San Isidro in Yecla.

Elk jaar, rond 15 mei zijn er in Yecla de feesten van San Isidro Labrador of in het Nederlands Isidorus van Madrid. Daar krijgen we doorgaans niet zo heel veel van mee. Yecla ligt een beetje uit de slinger voor ons  en er zijn per slot feesten genoeg te vieren rond onze woonstede.

Toch dachten we vorig jaar maar eens te gaan kijken daar. Helaas, eerst gooide de aardbeving in Lorca (even scrollen als je de artikelen wil lezen) roet in het eten en de week daarna toen het wel doorging, wilden onze gasten er niet naartoe.

Dit jaar lukte het wel. Althans, we zijn naar het belangrijkste onderdeel geweest: ‘La Cabalgata con batalla y concurso de carrozas con batalla de flores’. Pff, een hele mond vol voor een ‘bloemetjesoptocht’. Tja, de Spaanse taal is niet makkelijk hoor!!

Hadden we maar eerder gegaan, jaren eerder. Wat een feest is die optocht. De Yeclanos weten wat feest vieren is hoor. We stonden op een kruispunt bijna aan het begin van de optocht en dat was een goede keuze. Niet alleen vanuit de optocht kregen we veel versnaperingen aangeboden, ook van achter ons kwamen drankjes zoals: Tinto de Verano (een heel licht alcoholische (2%) rode wijn) hapjes zoals: cake, olijven, nootjes, broodjes, worstjes, etc. Er stond een familie opgesteld met tafel waarop drank en hapjes waren uitgestald. Opa woonde daar en hij deelde gul uit. Uiteindelijk werden we aan de hele familie voorgesteld. Je begrijpt dat we deze man uitgebreid bedankt hebben aan het einde van de optocht. Vervolgens kregen we een uitnodiging om volgend jaar weer bij hen te gaan staan.

De sfeer werd steeds joliger naar mate de optocht vorderde. Er namen ruim 50 wagens aan de optocht deel. Wagens die van klein naar groot varieerden en waarvan sommigen tot wel vier maanden werk hebben gekost om te maken. Ze staan nu nog een tijdje tentoongesteld, maar uiteindelijk worden ze gewoon weer afgetakeld.

Ik heb een selectie gemaakt van de 56 korte filmpjes die ik op de harde schijf heb staan en die tot een kort filmpje gemonteerd. Veel plezier met kijken.

Fiesta de San Isidro in Yecla.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Fiësta's, Spanje, Toerisme, Yecla en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Fiesta de San Isidro in Yecla.

  1. Sylvia zegt:

    Thema was duidelijk iets van sprookjes/disney/tekenfilms of was er geen thema?. Gave karren, wij zijn 2 jaar geleden in Zundert naar een bloemencorso geweest, ik vind het zo knap zoals ze die wagens maken! Leuke impressie zo!

    • Nee, ik heb ze niet op een thema kunnen betrappen. Er zaten ook sneren naar de overheid tussen en verwijzingen naar toeristische dingen in Yecla, de werkeloosheid en crisis en natuurlijk San Isidro zelf. Kortom; geen thema.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s