Lekkere wijn uit Jumilla.

“Vino de la Roja” is een nieuw initiatief dat het Consejo Regulador Denominacion de Origen (CRDO) (letterlijk vertaald: de Raad van de oorsprongsbenaming) Jumilla afgelopen week heeft geïntroduceerd. De minister van Landbouw en Water, Antonio Cerda en de voorzitter van het  D.O. Jumilla, Pedro Lencina hebben dit samen bekent gemaakt.

Deze handeling vloeit voort uit een overeenkomst tussen de CRDO Jumilla en de Spaanse voetbalbond, de D.O. Jumilla bottelt en verkoopt een rode wijn, vintage 2010, met een speciaal label met het beeld van de Spaanse Nationale Voetbal selectie.

Los Vinos de la Roja

“Dit initiatief van de DO Jumilla is bedoelt om deze wijnen op grotere hoogte te plaatsen”, zei de minister van Landbouw en Water, en dat “deze actie het imago van onze wijnen te verbeteren.” Deze wijn is geselecteerd in een blinde proeverij onder de 45 wijngaarden die deel uitmaken van de DO Jumilla en heden heeft de productie van de eerste 14.000 flessen plaatsgevonden. Het initiatief probeert een gematigde consumptie van wijn uit Jumilla te verenigen  met sport “, zei voorzitter van het consejo, die er in zijn toespraak ook aan herinnerde dat het DO Jumilla is een van de oudste in Spanje.
Op 22 en 23 maart zal de achttiende kwaliteitswedstrijd van de wijnen uit Jumilla worden gehouden, hierbij zal ook de coach van de Spaanse selectie, Vicente del Bosque, aanwezig zijn. Hij zal dan worden benoemd tot erevoorzitter van het Consejo Regulador Denominacion de Origen Jumilla. (Bron: www.larazon.es artikel)

Het mag duidelijk zijn; Jumilla timmert aan de weg en vindt steeds beter haar weg naar het grote publiek. En dat is geheel terecht, want de wijnen uit onze streek zijn heerlijk!!

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s