Los Reyes Magos

Gisteren zijn we naar een kinderfeest wezen kijken. We hadden natuurlijk al eens eerder gehoord van de drie koningen, hier bekend als Los Reyes Magos en dat het een groot kinderfeest is in Spanje, dat wisten we ook wel. Maar sinds eind vorig jaar weten we ook dat de heren hun intocht doen op 5 januari in alle Spaanse steden en dorpen. Reden voor ons om eens in Jumilla te gaan kijken.

De drie koningen zijn voor de Spaanse kinderen wat Sint Nicolaas is voor de Nederlandse kinderen. Het feest wordt iets anders gevierd, maar het gaat de kinderen natuurlijk om de cadeau´s. In de nacht van 6 op 7 januari worden die cadeau´s in huis verstopt en dus doorzoeken de kinderen al vroeg in de ochtend van 7 januari naar de buit om deze in de ouderlijke slaapkamer te verzamelen en vervolgens te openen. Dit jaar hebben de kindertjes de mazzel dat ze het hele weekend hebben om met de buit te spelen (als het speelgoed betreft).

Inmiddels weet ik hoe en waar ik moet zoeken om de belangrijke evenementen in Jumilla te vinden op het internet en dus stonden we ruim op tijd klaar voor de intocht van de drie heren.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s