De stad van Gaudi.

Wie Barcelona zegt, die zegt ook Gaudi. De man, architect is onlosmakelijk verbonden met Barcelona. Er is dan ook heel wat van hem te vinden. Vanmorgen zijn we allereerst weer (gisteren aan het eind van de middag immers ook) naar Parque Guell gewandeld. Het park is hier volgens de GPS 1,73 km vandaan. Tja, da’s dan wel hemelsbreed of voor de Belgen; in vogelvlucht. Hoe gaat dat in een stad, er is nooit een weg die ergens rechtstreeks naartoe leidt als je dat nodig hebt. En in Barcelona heb je dan ook nog eens heuvels. Vraag Wil er nog maar eens naar aan het eind van een goede maaltijd. Vandaag heb ik een weg gevonden (naar aanleiding van onze ervaring gisteren) die een stuk korter en veel minder geaccidenteerd was. Tot vreugde van Wil kwamen we dan ook zonder al te veel vermoeidheidsverschijnselen aan bij het park. Daar hebben we weer genoten van de prachtige ideeën die Gaudi daar in praktijk heeft gebracht. We hebben er voor ons eigen terrein dan ook aardig wat goeie ideeën opgedaan die we hopelijk ook ten uitvoer kunnen brengen. Het zal wel wat tijd vergen dus vraag ons komende zomer nou niet wat er allemaal al af is van die ideeën. Het park is aangelegd in opdracht van de heer Guell (vandaar de naam) en was bedoelt als een woningbouwproject voor de elite van Barcelona. Er zijn een paar huizen gebouwd maar daar is het bij gebleven, het hadden er veel meer moeten worden en daar is ook ruimte zat voor. Het was dus eigenlijk geen succes. Barcelona is er nu goed mee, want volkomen terecht, trekt het park veel bezoekers. Wij hebben er ook aardig wat autochtonen naar de top zien joggen en weer terug. Als je geïnteresseerd bent kan je er makkelijk een halve dag doorbrengen.

Na het park zijn we (weer lopend) naar de kathedraal ‘La Sagrada Familia’ gegaan. Een meesterwerk, woorden schieten hier tekort zoals ook een fotocamera. Niet één foto doet de kathedraal recht. Een mens moet eenmaal in zijn/haar leven in en om deze kathedraal geweest zijn. Vergeet daarbij vooral niet het museum in de kelder te bezoeken want daarin staat het (en hier gelukkig ook in het engels) uitgelegd hoe Gaudi op de ideeën kwam en hoe het tot het huidige resultaat ontwikkelde. Wellicht een jaartje wachten; volgend jaar of het jaar daarop (het zijn wel Spanjaarden hè) komt het volgens planning af. Toch maar een paar foto’s?

 

Daarna hebben we nog wat over de Rambla gestruind en huizen volgens het ontwerp van Gaudi bekeken, maar genoeg foto’s voor vandaag. De wifi verbinding hier in het hotel is volgens mij nog oververhit door de foto’s van gisteren. Morgen kopen we dagkaarten voor de metro, de Gotische wijk en andere dingen die we willen zien, zijn echt niet op loopafstand.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op De stad van Gaudi.

  1. Sylvia zegt:

    Gaaf he, Barcelona. Wij zijn een paar jaar geleden geweest, zou nog wel een keer willen. Veel plezier nog verder!!

  2. margien zegt:

    Ik geniet van je verhalen en de foto’s, volg ze op de voet. Veel plezier met jullie vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s