Op weg naar Barcelona.

Met het huis in veilige handen van twee lieve vriendinnen die wel een weekje op ons huis wilden passen, zijn wij op vakantie naar het noorden van Spanje. In januari zijn we gestopt met roken en het geld dat we voorheen in shag stopten, is nu opgespaard voor een welverdiende vakantie. We hebben er een tijdje over zitten dubben en discussiëren maar het is Barcelona geworden. Toen de Naturisme Totaalbeurs afgelast werd vanwege gebrek aan belangstelling hebben we ook een paar dagen Zaragoza geboekt, maar daarover later meer.

Vandaag zijn we richting Barcelona vertrokken om in één van de voorsteden eerst ‘La Colonia Guell’ te bezoeken. In dit gehucht had de heer Guell een fabriek waar katoen verwerkt werd en zoals vroeger ook in Nederland wel gebeurde, bouwde hij er ook huizen voor zijn werknemers. Om de bevolking meer dan een materieel leven te geven heeft de heer Guell, opdracht gegeven aan Gaudi om een kerk te ontwerpen en bouwen. Dat ontwerpen is gelukt maar de kerk is nooit afgebouwd (de reden hiervoor is mij niet geheel duidelijk maar het financiële fiasco van ‘Parque Guell’ zou er aan ten grondslag kunnen liggen). Alleen de crypte is gebouwd en die is nu in gebruik als dorpskerkje. Het is een prachtig overzichtelijk bouwwerk waar de ideeën van Gaudi en zijn organische bouwstijl goed te zien zijn.

We hebben er een paar heerlijke uren doorgebracht, want ook het dorpje is een architectonische lust voor het oog. Daarbij was er een typisch Spaans restaurantje open (gelukkig want het was wel maandag en dit was de enige die open was). Daar hebben we onder het genot van een Catalaanse witte wijn lekker gegeten om daarna onze reis naar Barcelona voort te zetten. We zijn vanuit ons hotel (eigendom van het Semenari van de Paters Salesianen) nog wel even naar ‘Parque Guell’ gelopen, maar daarover later meer. Nu eerst maar eens wat foto’s van ‘La Colonia Guell’.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Spanje, Vakantie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s