Een stilleven.

Nee, niet een stil leven maar een stilleven. Wat doe je met spullen die eigenlijk geen doel meer dienen? Daar ga ik het over hebben. Afgelopen voorjaar, vroeg onze buurman of ik interesse had in een ‘Pila’. Hij vroeg het tegelijk met zijn vraag of ik haardhout wilde hebben. Vliegende kraai als ik ben, wil ik altijd wel wat vangen. Als dat een keertje bot blijkt te zijn, dan wordt dat door alle keren dat het iets nuttigs, leuks of moois is, wel gecompenseerd. Want eerlijk gezegd, wist ik niet wat hij met ‘een Pila’ bedoelde. Natuurlijk het betekent ‘batterij’ maar het kan ook een ‘plantenbak’ en wat al niet meer zijn. Ach, we reden hem achterna want hij vertelde er één te hebben gevonden ergens op het land in de buurt van zijn vele huizen.

En toen we het ding zagen snapten we ineens waarom de Sierra ten zuiden van ons huis “Sierra de la Pila” heet.

PICT0001PICT0003

‘Pila’ betekent dus ook gootsteen en de toppen van de ‘Sierra de la Pila’ hebben als je vanaf het noorden of het zuiden er naar kijkt, de vorm van een kom. Daarnaast kan je stellen dat die Sierra een grote plantenbak is.

Afijn, degenen die mij volgen op facebook weten dat ik afgelopen week een sculptuur heb gemaakt van een ‘bellota’ (spreek uit: bèjotta). Nu kwam ineens die gootsteen weer in gedachten. Nou ja, we zagen die gootsteen dagelijks liggen hoor, maar wat doe je met zo´n ding? Nou dat spreekt: Wachten tot je een goed idee krijgt. Die bellota zou daar best heel leuk op staan, bedachten wij gisteren. Aan de slag dus.

PICT0001PICT0003

Eerst een proefopstelling en dan praten, discussiëren en dan uiteindelijk meten, graven, egaliseren en dan metselen.

PICT0007PICT0009 

Aangezien ik een meester metselares en stucadora in huis heb, besteed ik dat soort werk uit aan de expert. Natuurlijk wordt er van mij dan wel verwacht dat ik opper. Ofwel stenen sjouw, gereedschap aanvoer en opruim én met stuccen heb ik geholpen. Vervolgens start het finale creatieve proces en komt het eindresultaat in zicht.

PICT0010PICT0012

Mooi, toch?

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B, Beelden uit cement, Hobby's, Vrije tijd. Bookmark de permalink .

2 reacties op Een stilleven.

  1. denise zegt:

    heel gaaf!!!

  2. Anne zegt:

    Mooi blog. Ik vind hem net op het blog van Monique en Albert. Leuk hoor. Ik blijf jullie volgen. Mijn blog: http://www.doscortados.eu/index.php/spanje-blog/latest

    Groetjes uit een waterkoud Deventer.
    Anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s