Hulp aan de slachtoffers in Lorca.

Sinds een tijdje kijk ik met enige regelmaat op het blog van de gemeente Jumilla. Daar ben ik mee begonnen toen ik ontdekte dat daarop beter wordt bijgehouden wat er te doen is in de gemeente. Eerder keek ik altijd op de website van de gemeente maar dat is welhaast een ondoordringbaar woud van informatie. Op het blog staat per dag genoteerd wat er te doen is en daarbij staat dan altijd een verwijzing naar de pagina op de gemeentesite, als die er is. Beter kan je het niet krijgen, toch?

Eergisteren keek ik ook en zag dat er een inzamelingsactie werd gehouden op vrijdag 10 juni voor de slachtoffers van de aardbeving in Lorca.

De la Mano por Lorca

Ik heb al eerder geschreven over de gevolgen van deze beving. De hulpverlening is wel op gang gekomen en er worden goede vorderingen gemaakt, maar nog steeds zijn er mensen dakloos. Daarnaast zijn er natuurlijk ondanks de staatssteun, mensen die tussen wal en schip dreigen te belanden vanwege slechte verzekering, een werkgever die niet meer bestaat en meer van dergelijke voorbeelden.

De inzameling in Jumilla vond plaats in de vorm van een Feria. Een feria is een verzamelnaam, het kan braderie betekenen maar ook een aantal voorstellingen of een combinatie daarvan. Wij zijn er met onze gasten naar toe gegaan. Er waren muziek en dansvoorstellingen, er kon wijn gekocht worden en tapas waarvan de opbrengst naar de slachtoffers van de aardbeving gaat. Er was nog meer aangekondigd maar dat ging niet door, of wij konden het niet vinden. Het park waar het allemaal gebeurde is niet zo groot dus er zal wel onvoldoende animo zijn geweest. In elk geval heb ik een paar filmpjes gemaakt die ik op youtube heb gezet.

Na deze voorstelling (je zag het misschien al aan de parapluis die werden opgestoken) barste er een fikse bui los. De voorstelling werd dus gestopt en wij zijn wat tapas gaan eten in een restaurantje dat we wel vaker bezoeken. Daarna was het weer prima weer en kon ik nog twee filmpjes maken. Tijdens die voorstellingen wilden we ook wel een glaasje wijn drinken. Per slot ging ook die opbrengst naar Lorca en dan snijdt het mes aan twee kanten, je helpt en het is lekker. Maar helaas de glaasjes waren op. Ter genoegdoening kreeg Wil gewoon een fles, gratis! Da’s nou typisch Spaans.

 

Het volgende filmpje heeft wel erg geleden onder de slechte belichting, maar ach het geeft wel een grappige indruk van een Spaanse macho en zijn danspartner.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Fiësta's, Nieuws en politiek, Spanje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s