Aardbeving Lorca 4

Soms is het zo verbluffend eenvoudig. Je bent op zoek naar informatie terwijl die gewoon onder je neus geschoven wordt. Zo heb ik een abonnement op de nieuwsbrief van ‘Kennislink’. Die nieuwsbrief lees ik meestal niet meteen, ik sla hem op en als ik eens tijd heb dan lees ik de artikelen die me interesseren. Zo ook dit artikel over de aardbeving in Lorca.

Intussen begint de hulp echt op gang te komen. Natuurlijk is de noodhulp direct op gang gekomen, maar nu moet men verder. In een tentenkamp blijven is geen optie. El Corte Inglés (een warenhuis a la V&D in Nederland) en het Rode Kruis werken samen in het houden van een inzamelingsactie/collecte. Klanten worden gevraagd een bijdrage te leveren ter assistentie van de getroffenen. Intern houd El Corte Inglés ook een inzamelingsactie en collecte. Voor zover ik begrepen heb verdubbelt El Corte Inglés het ingezamelde geld.

Vandaag komt de vice premier van Spanje, Rubalcaba naar Lorca om daar met de President van Murcia, Valcárel en de burgemeester van Lorca Jódar een hulpverleningsovereenkomst te tekenen. Het is mij niet geheel duidelijk wat er in staat, maar dat er na noodhulp nu ook structurele hulp komt voor de wederopbouw, dat is wel duidelijk.

De benefiet wedstrijd tussen spelers uit Murcia en Real Madrid is geëindigd in een gelijkspel: 2-2. Grappig genoeg vind ik nergens wat de wedstrijd aan geld heeft opgeleverd voor de getroffenen.

Tags van Technorati: ,,,

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s