Aardbeving in Lorca.

We hebben diverse telefoontjes gehad, SMS-jes en heel veel mails heb ik reeds beantwoord. Het is prettig om te merken dat mensen aan je denken als er iets aan de hand zou kunnen zijn. Natuurlijk hebben we alle mails ook persoonlijk beantwoord, maar hier wil ik toch ook wat schrijven over de aardbeving die hemelsbreed op 95 km afstand van ons huis plaatsvond op woensdag 11 mei.

Wij hebben er nauwelijks iets van gemerkt. Ik was aan het wandelen en Wil zat in de serre een computerspelletje te doen. Wil voelde wel iets en keek in haar glas om te zien of de vloeistof (wijn natuurlijk) bewoog. Dat was niet zo, dus besteedde ze er verder geen aandacht aan. Ik hoorde tijdens mijn wandeling (dacht ik) een zware auto naderen. Dat bleek niet zo, dus ik dacht er verder niet meer aan, tot ‘s avonds het eerste telefoontje kwam van onze aanstaande schoondochter. Of we schade hadden. Wij zaten nog lekker buiten van het mooie weer te genieten, de avonden zijn immers alweer lekker lang warm.

Toen zijn we maar eens gaan kijken op T.V. en internet. Oeps, het is er toch wel heftig aan toe gegaan. Inmiddels zijn er acht doden te betreuren, vele gewonden en er is nogal wat materiele schade. Mensen hebben de nacht doorgebracht op pleinen en in parken, bang voor naschokken en instortende gebouwen.

Op 20minutos (een bekende krant hier) staan foto’s.

BBC Mundo laat een filmpje zien. Ze hebben het insluiten geblokkeerd dus het opent in een nieuw scherm.

Onderstaand filmpje geeft ook een aardig beeld van wat er gebeurd is. Hoewel, kan dat wel, een aardig beeld geven van een ramp?

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Aardbeving in Lorca.

  1. Sylvia zegt:

    Jeetje Berto, dat is schrikken! Gelukkig hebben jullie dan niets, maar het komt wel dichtbij zo.
    Dat gebeld worden enzo herken ik, toen er 9 april een gek rond begon te schieten in het winkelcentrum. Toch fijn om te weten, dat iedereen aan je denkt en zich ook zorgen maken, al zit je ver weg.
    Groetjes Sylvia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s