Tamborada de la Burrica.

Ik kan het niet laten. Ik moet er weer over schrijven. Het is ook zo leuk. In al haar eenvoud is het een evenement van wereldklasse: De Tamborada de la Burrica. Het idee is reuze simpel. Je gaat met z’n allen in een paarse jurk, trommelend door de straten van de stad waar je woont. Het is namelijk niet uniek voor Jumilla. Door heel Spanje worden tijdens Semana Santa, tamborada’s gehouden. Vorig jaar waren we er ook al bij, gelukkig maar want de foto’s zijn dit jaar mislukt. Er waren er te veel bewogen omdat de tamborada tegen schemer werd gehouden. Ik verwijs dus even terug naar het foto album van vorig jaar.

 

Er wordt niet zomaar in het wilde weg getrommeld. Er zit een ritme in dat iedereen aanhoud. Echter, omdat de stoet zo lang is, volgt het ritme aan het begin van de stoet een andere timing dan aan het einde. Er lopen kinderen, volwassenen en alles wat daar tussenin zit mee. Als je het filmpje start, zet dan je geluid eerst even wat zachter.

 

Op diverse plaatsen in de stoet lopen mannen met grote parade trommels. Zij geven de maat aan en volgens mij ook opdrachten aan de stoet om te wachten of door te lopen.

 

Echt iets om elk jaar naar toe te gaan, wij worden er in elk geval erg vrolijk van. Helaas zijn we dit jaar niet helemaal tot het einde toe meegelopen omdat onze gasten de aanslag op hun oren, halverwege de route wel genoeg vonden.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Semana Santa 2011. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s