Sierra de Salinas

Soms moet ik me er echt even toe zetten om hier te schrijven wat we allemaal doen (druk, druk, druk). Nou ja, alles schrijf ik niet op natuurlijk, maar dit is toch wel het vermelden waard. Afgelopen vrijdag alweer zijn we naar de Sierra de Salinas gereden om daar een wandeling te maken. Dat hebben we al eens eerder gedaan. Die wandeling was echter erg lang en niet veel mensen zullen daar voor kiezen. We verkennen dit soort wandeling per slot niet alleen voor ons eigen plezier, maar ook voor gasten die van wandelen houden. De oorspronkelijke wandeling was ruim 19 km en toen we die liepen waren we aan het eind dan ook aardig afgemat. Dat kwam niet alleen door de afstand maar ook door de steile hellingen die zich op deze route bevinden. Onderweg had ik, die eerste keer een wegwijzer gezien met een alternatieve route richting Cueva de Lagrimal. Die grot ligt ook op de oorspronkelijke route.

Zoals ik vermoedde maakte het pad dat door de wegwijzer aangegeven wordt, de route zo’n 7 km korter. Een aangename wandeling dus. Van de grot heb ik een filmpje gemaakt omdat foto’s nu eenmaal niet laten zien hoe groot zo’n ding is. Het is een grot zoals je je een prehistorische grot voorstelt met bewoners. En bewoond is deze grot zeker geweest, getuige de voorwerpen uit het stenen tijdperk en later, die er gevonden zijn.


 

Deze grot ligt echt in een prachtige omgeving. Ik geef toe, we moesten er stevig voor klimmen en afdalen, maar geen extremen die een gezonde wandelaar niet aankan. Gewoon paden, onverharde wegen en paadjes. Vooral op de hoogste toppen, woei het stevig maar op de hellingen was het nagenoeg windstil en liepen we zonder jas in slechts een lange broek en een T-shirt. Het waren allemaal noord-hellingen (in het Spaans: Umbrias) en dat is duidelijk te zien door de rijke begroeiing. Sommige stukken moet je zelf je weg vinden als je niet, zoals wij beschikt over een GPS. Andere stukken zijn gemarkeerd met stenen mannetjes (op elkaar gestapelde stenen), andere stukken zijn gemarkeerd met wit-gele of wit-groene strepen. Wij vonden het een wandeling om nog eens te maken, bijvoorbeeld in de lente als alles in de bloei staat. Op de zuid-hellingen (Solanas) is dat nu al, maar op de noord-hellingen duurt dat nog even. Nou, dan nu maar wat foto’s.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Sierra de Salinas

  1. Nico & Jacqueline zegt:

    Geweldig uitzicht vanuit de grot. Maar daar hadden de holbewoners natuurlijk geen oog voor.
    En wat is de grot groot, vooral op het einde van het filmpje is dat goed te zien wanneer Wil ook te zien is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s