Sierra de la Santa Ana.

Al twee weken thuis en nog geen tijd gemaakt om een wandeling te maken. Daar moest wat aan gedaan worden. Doen? Ja doen, want tijd heb je niet, tijd maak je. Dus afgelopen vrijdag hebben we met elkaar afgesproken dat we deze maandag een wandeling zouden maken. Deze dag was ideaal vanwege de temperatuur. De weersites verwachtten allemaal dat deze dag de minst warme van deze week zou zijn. 13 graden, wisselend bewolkt en windkracht 3. Ideaal wandelweer dus.

We hadden nog een wandeling op de wensenlijst staan dus die zijn we gaan zoeken. Zoeken, want we hebben deze wandeling al twee keer eerder geprobeerd te lopen volgens de route. De eerste keer werd het helemaal wat anders dan de route want, de Spanjaarden onderhouden de markeringen slecht, verstoppen ze achter graspollen of stenen of,… nou ja of iets anders. Dit werd dus de derde keer en we wisten vrij zeker waar de de vorige keer de fout in zijn gegaan. Ergens op de route staat een paal waar ooit een wegwijzer aangezeten moet hebben. Inderdaad, daar zijn we de vorige keer de fout in gegaan. We hebben toen kilometers omgelopen en waren best moe toen we de auto weer terugvonden. Nu zagen we bij die paal, toen we goed rondkeken, dat er wel degelijk een markering was. Sterker nog, er waren twee markeringen, een wit/gele combinatie van strepen en een stenen mannetje. Dat is de naam voor drie stenen op elkaar van groot (onder) naar klein (boven). Een markering die gemakkelijk te verwijderen is, maar ook gemakkelijk over het hoofd te zien is. Aangezien we steeds ervarener worden in het wandelen in Spanje, zagen we het mannetje nu niet over het hoofd.

Het was een heerlijke wandeling met de nodige hellingen. We hebben volgens de GPS zo’n 9 km gelopen waarbij we ongeveer 425 meter gestegen en gedaald zijn. Soms over glooiende hellingen met aardige paden, of brede onverharde wegen, dan weer steil met losse stenen, maar nergens onverantwoord. Onderweg hebben we genoten van het mooie weer en de luwte van de heuvels, want waar wij liepen stond meestal geen wind. Met de kracht van het zonnetje op ons lijf hebben we grote stukken in een t-shirtje afgelegd.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s