Weer thuis.

Het is lang geleden dat ik een stukje heb geschreven op dit blog en dus moest het er maar weer eens van komen. Per slot zijn er een aantal trouwe lezers en die wil ik niet teleurstellen door zo lang niets van me te laten horen.

Het had wel een oorzaak dat ik niet eerder weer iets nieuws wilde brengen. We waren op ‘vakantie’. Op 6 december zijn we richting Nederland vertrokken. Eerst zijn we naar Figueres gereden waar we een tussenstop van twee nachten hebben gehouden. Figueres is een leuk plaatsje, niet in de laatste plaats vanwege het Dali-museum. Na een avondje rondbanjeren in Figueres op 6 december zijn we op 7 december naar dat museum geweest. Een aanrader mag ik wel zeggen. Het is gesitueerd in een voormalig theater en dat is goed te zien. Er zijn wel wat aanpassingen gemaakt, zo is de voormalige zaal nu een binnenplaats, maar het podium is nog geheel in tact. De voormalige balkons zijn nu galerijen en er hangt een enorme hoeveelheid kunst die door Dali zelf geproduceerd is. Even een paar foto’s.

Daarna zijn we naar het Castillo van Figueres geweest. In vergelijk met de Castillo’s die we tot nu toe bekeken hebben een modern bouwwerk. Het dateert van ver na de moorse tijd en heeft veel weg van een Nederlandse vesting maar dan op een Spaanse heuvel en met de Pyreneeën en de Middellandse zee als uitzicht. We hebben daar nogal wat tijd doorgebracht want we kregen een apparaat mee dat ons in het Nederlands vertelde wat we zagen en hoe het tot stand gekomen was. Telkens liepen we naar een punt waar we dat apparaat dan weer aan konden zetten om het volgende hoofdstuk te horen. Eens kijken of ik hier ook nog wat foto’s van heb…….

Ja nog best aardig wat. Wie gekeken heeft en zich afvraagt wat die besneeuwde berg er tussen doet; dat is het uitzicht vanuit het castillo op de besneeuwde Pyreneeën. Dat vonden we toen nog fascinerend, we wisten niet wat ons nog te wachten stond.

De volgende dag togen we verder over ‘s heeren snelwegen en dachten lekker bijtijds in Nederland aan te komen. Toen we Parijs naderden, vertelde TomTom ons dat we om half acht op de plaats van bestemming zouden zijn. Tja, TomTom wist natuurlijk niet dat het zou gaan sneeuwen en dat Parijs geheel vast zou komen te staan. Laat ik er kort over zijn, we hebben lang, heel erg lang van de Parijse snelwegen mogen genieten. Om precies te zijn 9 uur en een kwartier. Ja echt waar, we hebben 8 uur en 3 kwartier in de file gestaan rond Parijs en vervolgens er nog een half uur over gedaan om rond Parijs te rijden. Tel maar op, het klopt.
Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken, behoudens de mededeling dat we het toen al wel gehad hadden met de sneeuw. We wisten nog niet wat ons in Nederland te wachten stond.

Vrijdags was voor ons de start van de ‘Naturisme Totaal’ beurs. Ik had nog nooit op een beurs gestaan en vond het wel spannend. Jeroen (onze zoon) heeft ons met de voorbereidingen geholpen en 3.000 folders geprint en een grote foto van ons huis gelamineerd. Onze dank daarvoor aan Jeroen is groot. Maar nu was de beurt aan ons. Vriendelijk en behulpzaam beursbezoekers ervan overtuigen dat een vakantie bij Casa de cinco Hermanos zeer de moeite waard is. Nou dat lijkt gelukt te zijn. De eerste boekingen naar aanleiding van de beurs zijn binnen.

Daarna hebben we vakantie gevierd in Nederland. De eerste week hebben we gelogeerd bij Jeroen en Erica. Daarna hebben we gebruik mogen maken van het huis van onze webmaster en zijn echtgenote. In die weken hebben we nagenoeg elke avond bij vrienden of familie gegeten. De eerste kerstdag hebben we bij mijn zus en zwager gevierd. Terug naar Delft (die eerste kerstdag) hebben we over de weg geglibberd net als menig avond daarvoor. Het sneeuwde en dat met onze zomerbandjes. Hier in Spanje zijn geen winterbanden te krijgen, tenzij je ze in juli al besteld. Tweede kerstdag hebben we terugweg naar Spanje aanvaard. We zijn later vertrokken dan gepland omdat er ijzel verwacht werd. En dus hebben we de terugweg ook nog geglibberd, althans in Nederland.

Nu zijn we alweer een week terug in Spanje en genieten van het mooie weer terwijl we de olijven oogsten. Dat is eigenlijk een paar weken te laat want een groot deel van de olijven liggen al op de grond. Helaas, het is niet anders. Toch hopen we op een aardige hoeveelheid olijfolie, want de 25 liter die we vorig jaar nog over hadden nadat we er in Nederland kwistig van uitgedeeld hadden, is bijna op.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Vrije tijd. Bookmark de permalink .

Een reactie op Weer thuis.

 1. Pieter Oudshoorn zegt:

  Hola Berto en Wil,
  Berto wat een leuk verslag heb je weer in elkaar gezet. Onze complimenten!
  Zoals wij al in oktober aan jullie beloofde….wij hebben jullie opgezocht op de beurs in Utrecht! Echt een leuk moment weer en dan die heerlijke amandelen mmmmmm.
  Wat super dat de eerste boekingen n.a.v. de beurs al binnen zijn. Wil je zult nog haast moeten maken met je metselwerk! Wellicht komen wij nog eens langs waaien als wij in de richting zijn. 20/1 t/m 23/1 zijn wij in Torrevieja met een heel druk program. Helaas zal er dan niets van komen. Later dan maar. Hasta la luego! (denken wij)
  Hartelijke groet Pieter & Greet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s