Montaña Magica

Na een eerder poging (zie het stukje over Chinchilla de Monte-Aragon) zijn we gisteren dan toch gaan wandelen op Monte Arabí. Het was de tweede keer dat we hier aan het wandelen waren, want de vorige keer hebben de grot “Cueva de Moradada” niet gevonden. Nu zagen we dat we er ook de vorige keer vlak langs gewandeld zijn. Gefascineerd als we waren door de omgeving en het uitzicht hebben we gewoon de verkeerde kant opgekeken. Nu we er de tweede keer waren en beter rondkeken, viel ons de grot wel op. Zelf hebben we natuurlijk foto’s gemaakt en gefilmd, maar eerst sluit ik hier een filmpje in van een andere wandelaar die wel een heel mooi filmpje heeft gemonteerd van zijn wandeling. Het geeft een goede indruk van wat er allemaal op Monte Arabí te zien is en waarom het ‘de magische berg’ wordt genoemd.

 
Zelf heb ik natuurlijk ook een filmpje van de grot gemaakt dat iets korter is maar de grootte van de grot is er minder goed op zichtbaar.

 
Het is er mooi wandelen en vlak bij de grot is een archeologische vindplaats die meestal afgesloten is. Het is er gewoon te kwetsbaar om toeristen onbegeleid toe te laten. Wij hadden geluk want er was een groepje van de Universiteit van Murcia aan het werk.


Nagenoeg aan het einde van de wandeling kwamen we ook nog een klein groepje berggeiten tegen. Ik heb het gefilmd maar de kwaliteit is niet heel erg goed. Toch zet ik het filmpje er bij al is het maar als bewijs dat we die dieren gezien hebben.


En dan natuurlijk ook nog wat foto’s die we de vorige keer niet genomen hebben, met daarbij ook de prehistorische tekeningen in de grot ‘Cueva del Mediodia’.

Monte Arabí 2 weergegeven

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s