Cabalgata in Pinoso.

Alweer sinds 1 augustus zijn er Fiësta’s in Pinoso en ook dit jaar zijn we daar natuurlijk een paar keer naar toe gegaan. Gisteren was de cabalgata ofwel de optocht. Regelmatige lezers weten zich wellicht nog te herinneren dat we hier vorig jaar ook zijn geweest maar toen geen foto’s konden nemen omdat de geheugenkaart nog thuis in de computer zat. Wel, dit jaar hadden we fototoestel met kaart bij ons en dus hebben we een fotoverslag van dit dorpse evenement.

Tijdens de fiësta’s is er altijd van alles en nog wat te doen en de komende jaren zullen we dus nog wel eens vaker verslag doen van de dingen die dit en vorig jaar allemaal gemist hebben en van de dingen die nieuw zijn voor die jaren.

Nu was er dan de optocht en die mocht er zijn hoor. Natuurlijk wordt ook hier de actualiteit uitgebeeld en de politiek op de hak genomen. De FIFA wereldbeker was nagemaakt door een groep. Je moet maar eens goed zoeken of je hem herkent want hij is goudkleurig maar niet heel erg goed herkenbaar. Ook was er een groep die de kwallenplaag bij Barcelona moest voorstellen maar omdat het al iets donkerder werd (en niet geflitst), zijn die foto’s te veel bewogen om te plaatsen. Daarnaast was er een groep die het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd op de hak nam. Allemaal oudjes (nou ja, jongeren die oudjes moesten voorstellen) die vies waren van het werk liepen in die groep.

De laatste foto’s in het album lijken hier en daar wat raar maar dat komt door de duisternis. Het was tijdens het laatste deel van de optocht, eigenlijk te donker om te fotograferen maar die foto’s heb ik digitaal opgewaardeerd en dat is soms wel duidelijk. Vergeef het ons maar, ze geven toch een leuk beeld van zo’n dorpse optocht.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Fiësta's. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s