Van bouwen naar verbouwen.

De laatste tijd heb ik regelmatig verslag gedaan van de bouwactiviteiten van Wil. Ze heeft inmiddels al aardig wat aan ons huis en terrein toegevoegd, waar het gaat om kasten en tuinmeubilair. De temperaturen overdag zijn echter niet meer van dien aard dat er veel gebouwd wordt.

Tijd om de aandacht te verleggen naar hetgeen verbouwd wordt. Vorige jaren heb ik diverse groenten en kruiden verbouwd met wisselend succes. Nog niet zo lang geleden heb ik geschreven (en foto’s gepubliceerd) over de artisjokken. Dat is echter niet het enige dat we verbouwen hier. Natuurlijk hebben we amandelen en olijven. Dat verbouwt iedereen hier, dus wij ook.

Nee we verbouwen ook tomaten, paprika’s, meloenen, komkommers, courgettes en uien. Die komkommers zijn van een speciale soort. Eerder jaren zagen we deze vruchten ook al op de markt liggen en aanvankelijk wisten we niet wat het was. Tot een vriend van ons ze ook op het land had staan en wij er naar vroegen. Dat zijn komkommers zei hij. Na ze geproefd te hebben vonden wij ze lekker en dus was het tijd om het zelf ook eens te proberen om ze te kweken.

 

Ze groeien nogal krom en dit exemplaar is wel de kampioen kromgroeien in onze tuin.

Naast deze komkommer heeft Wil vanmorgen ook wat foto’s gemaakt van de meloenen die we dit jaar hebben staan. Watermeloenen, suikermeloenen en galiameloenen. Van die laatste wordt hier geen zaad verkocht, maar we hebben zaad uit een meloen gehaald en dat doet het best. Als ze herkenbaar zijn zal ik er ook foto’s van plaatsen. Hieronder nog het album met de foto’s die Wil vanmorgen gemaakt heeft.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s