Artisjokken.

Sinds vorig jaar doe ik verwoede pogingen om Artisjokken te kweken. Vorig jaar heb ik dus ongeveer dertig zaadjes in de koude grond gestopt. Nou ja koude grond, ik dacht Spanje is een warm land en dus moet dat lukken. Drie artisjokken hebben het toen overleeft. De rest kwam gewoon niet op of werd opgevreten door de sprinkhanen. Dat ging me dit jaar dus niet overkomen. Ik heb ze nu in de serre gezaaid en pas buiten gezet toen het echt mooi weer werd en ik ze eerst had bespoten met een ongedierte werend middel.

Artisjokken zijn in Nederland een delicatesse maar hier is het boerenvoedsel. Op de markt zijn ze in overvloed te koop en dus is het eigenlijk volslagen overbodig dat ik ze kweek maar leuk is het wel. Het is een distelsoort met een enorme wortelstok waardoor we ze zelfs in dit droge land alleen het eerste jaar water moeten geven. Kwekers irrigeren de planten maar dat is om de productie te verhogen.

Die drie planten die het debacle van vorig jaar overleeft hebben staan nu in de bloei. We hadden zoiets van: We willen wel eens zien hoe die planten bloeien. Nou hieronder zie je het resultaat.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s