Een beeld van rood cement.

Al eerder heb ik op dit blog geschreven over het maken van beelden uit cement. Het is een leuke hobby en gelukkig wil mijn echtgenote regelmatig cement maken zodat ik of zijzelf een beeld kan maken. Ook gasten kunnen dit doen en het eerste beeld is inmiddels gemaakt door een gast.

Onlangs was Wil bij de bouwmarkt en toen schoot haar een uitspraak van de bovenstaande gast te binnen. De man is bouwkundig opzichter bij een gemeente en hij opperde het idee om kleurstof toe te voegen aan het cement. Dat zou best eens leuk uit kunnen pakken.

Bij de bouwmarkt vroeg Wil dus of ze ook kleurstof hadden voor cement. “Ja natuurlijk” was het antwoord (maar dan in het Spaans hè). Dus Wil kocht drie verschillende kleuren en nadat het blok lang genoeg had gedroogd kon ik aan de slag. Wil was bezig met het bouwen van een afdak voor het haardhout dus zij liet mij de eer. Over dat afdak, later meer.

 

Ik moest wel snel werken want het blok droogde aanmerkelijk sneller dan gewoon cement. Voor dit gekleurde beeld heeft Wil, wit cement gebruikt met een rode kleurstof.

Zelf ben ik er wel tevreden over. Wil is er ook wel van gecharmeerd want ze heeft direct een pilaartje gemetseld en gestuukt waar het nu op staat.

Ze kijkt mooi over de vallei en naar arriverende gasten.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Beelden uit cement. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s