Alfarería Cerámica

En wat is nou weer een Alfarería Cerámica???

Tja, in onze onvermoeibare zoektocht naar interessante plekken voor onze gasten om naar toe te gaan, zijn we vanmorgen bij een Alfarería Cerámica terecht gekomen. Onze Nederlandse vrienden die hier in de buurt wonen, hadden het gevonden en ons er van op de hoogte gebracht. Het is een Iberische pottenbakkerij. Hartstikke leuk is het daar. Het is gelegen in Agost, een plaatsje niet erg ver weg hiervandaan. Daar zijn meerder pottenbakkerijen omdat er van oudsher klei wordt gewonnen. Er zijn daar dan ook een aantal steenfabrieken. Logisch toch?

Deze alfarería is wel de leukste in Agost. Veel scholen komen er met kinderen om een demonstratie te zien en toevallig was er net een demonstratie gaande toen wij aankwamen. Even hadden wij meer bekijks dan de pottenbakker en hij betrok ons er even bij. Hij vroeg waar we vandaan kwamen en toen we zeiden dat we uit Jumilla kwamen ontstond er even wat commotie. Het was die kinderen duidelijk dat we van veel verder moesten komen. Toen we vertelden dat we Hollanders maar in Jumilla wonen, waren namen de kids genoegen met onze uitleg. De juf greep in en de aandacht ging weer naar de pottenbakker.

Intussen had ik spijt als haren op mijn hoofd (hoewel er dat maar weinig zijn) dat ik mijn fototoestel niet meegenomen had. De demonstratie was gewoon leuk om te zien.

De pottenbakker is de vijfde generatie in het bedrijfje en inmiddels een stuk ouder als op de foto’s in de folder.

 

Wij gingen inmiddels de winkel bekijken en er stond van alles en nog wat. Van traditionele gebruiksartikelen tot kunstwerken en reproducties van schilderijen. Helaas die laatsten waren te duur voor ons. Maar we hebben wel het één en ander gekocht. Zo hebben we een fruitschaal en een olielampje gekocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil kreeg een Moors parfumvaasje omdat alle vrouwen en kinderen een cadeautje krijgen. Toen we wat kochten kregen we ook nog een mannetje met vaas cadeau. Vervolgens vroeg wil om een aantal foldertjes met de mededeling dat we een B&B (Casa Rural) hebben en dit leuk vonden om aan onze gasten te vertellen. We kregen dus een twintigtal folders en nog een waterkan erbij. Gelukkig met onze nieuw verworven aanwinsten, keerden we huiswaarts met nog een leuk doel voor gasten om naar toe te gaan.

Oo ja, dat zou ik bijna vergeten. Naast een aantal moderne ovens op gas, heeft de pottenbakkerij ook nog een oude traditionele hout gestookte Moorse oven. Die mag je dus ook bekijken. De eigenaar is erg enthousiast en probeerde ons het ook allemaal uit te leggen. Gelukkig is ons Spaans inmiddels goed genoeg om hem te kunnen verstaan en vragen te kunnen stellen. Die oven heeft dus drie etages, onderin werd het hout gestookt , daarboven de potten gebakken en daarboven worden potten te drogen gezet voor ze gebakken worden.

En nu ga ik weer eens lekker een duik nemen in ons zwembad, het water is 28 graden. Lekker!!

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in B & B. Bookmark de permalink .

Een reactie op Alfarería Cerámica

  1. Ine zegt:

    Hoi Bertho en Wil, Weer een leuk stukje op jullie blog maar de laatste zin was echt niet nodig hoor!!!!! HAHAHHA, ik kan met weemoed denken aan jullie zwembad. Ik zit te puffen boven een moeilijke offerte en nu in mijn pauze even naar jullie gesurfd. Groetjes Ine van Houten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s