Sierra de Salinas

Gisteren hebben we een lange wandeling gemaakt door de Sierra de Salinas. Een mooie wandeling en een vermoeiende. Het hoogte verschil dat we overbrugd hebben was meer dan 750 meter. In combinatie met een lengte van ruim 18 km is dat dus vermoeiend.

De wandeling begon op een ferm stijgende asfaltweg maar na 1,5 km sloegen we af naar een onverharde weg om even later op een paadje uit te komen dat leidde naar de toppen van de Sierra de Salinas.

Een wandeling die zeer de moeite waard was want de Sierra de Salinas heeft een bijzonder klimaat aan de noordzijde (waar wij wandelden). Het is er natter dan in de omgeving. Veel wolken blijven er hangen en regenen er leeg. Ook de wolken met minder regenkracht laten er vaak toch wat druppels vallen. Gevolg is dat het er groen en gevarieerd is. We hebben veel bloemen gezien die we nog niet eerder in Spanje hebben gevonden.

Ook het uitzicht op de toppen van de Sierra is de moeite waard. Op een heldere dag kan je de zee zien maar ook gisteren konden we vele tientallen kilometers ver kijken.

Als toetje kwamen we langs “La Cueva Lagrimal” een grot die vanaf het stenen tijdperk tot en met de middeleeuwen bewoond is geweest. Het is dan ook een klassieke grot met halfronde opening en hij is ongeveer twintig meter diep. Ook kwamen we langs een sociaal project uit begin 20ste eeuw: Colonia de la Sierra de Salinas. Hier werden huizen gebouwd met flinke percelen land er omheen om de armere gezinnen een kans te bieden om een agrarisch bedrijf te beginnen.

Voor degenen met conditie is dit echt een aanrader; foto’s.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s