Barranco de la Gorafía

In deze categorie begin ik mijn zin vaak met de woorden: “Gisteren hebben we weer……”. En ook nu is dat weer het geval. Gisteren hebben we gewandeld aan de noordkant van de Sierra del Carche. We hadden deze wandeling door de Barranco de la Gorafia al eens eerder gemaakt, maar toen was mijn GPS uitgevallen. De batterijen niet voldoende opgeladen en dus deed hij het niet meer. Geen reserve batterijen bij me dus hebben we de wandeling nog eens gemaakt om hem op te slaan in de GPS en op Wikiloc te zetten.

Dat was bepaald geen straf, want het is een mooie route. Het was in het eerste deel van de route goed te zien dat de winter het nodige in het landschap heeft veranderd. Er lagen veel stenen op de weg die door de regen van de afgelopen maanden naar beneden zijn komen rollen. Ook lagen er een aantal bomen over de weg. Dit is de reden dat we nooit binnen twee dagen na regen door de bergen gaan wandelen. Je weet namelijk maar nooit of en waar er iets naar beneden komt vallen.

Na de weg verlaten te hebben en de Barranco in te zijn gegaan begint het echt mooie deel van de route.

Eerst nog even een grappig detail van wat wij de Spaanse slag zijn gaan noemen. Zie dat de pictogrammen niet corresponderen met de tekst. Bij bicicletas (fietsen) staan voetstappen en bij  Recorrido a pie (voetpaden) staat een fiets.

De vergezichten zijn altijd wat moeilijk te fotograferen. Neem van mij maar aan dat ze in het echt, prachtig zijn.

Hier en daar zijn wat klimpartijen maar die zijn eenvoudig vergeleken bij wat we eerder hebben gedaan. Het is goed te zien dat deze Barranco langs een noordhelling omhoog gaat. De begroeiing is weelderig en de korstmossen en andere mossen groeien er goed.

Hier en daar zie je een grot en de rotsformaties zijn prachtig. Uiteindelijk hebben we zo’n 7,5 kilometer gelopen en zijn van ongeveer 700 meter hoogte gestegen tot ruim 1000 meter. De terugweg ging over een pad dat we gisteren voor het eerst gevonden hebben. Dat maakte de wandeling wat korter dan we verwacht hadden. Aangezien we er ook nog zijpaden zijn tegengekomen hebben we weer reden om terug te gaan en ook deze te verkennen.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s