Cañon de los Almadenes.

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt die wat verder weg is van ons huis. Ik vond deze wandeling op Google Earth langs de Rio Mundo en aangezien de foto’s die ik vond er mooi uitzagen hebben we de auto gepakt en zijn er naar toe gereden. 70 kilometer verder, via een mooie route die we nog niet eerder gereden hadden, kwamen we op het beginpunt aan.

Daar was direct een voormalige grotwoning of –schuur die we maar niet van binnen hebben bekeken.

Al snel kwamen we langs een oude onafgewerkte tunnel. Wat langs de hele route opviel waren de steile kalkrotswanden die door de wind en stof grillig en glad gesleten waren.

Langs de gehele route vonden we veel van deze gele bloemen en venkel. Natuurlijk groeit er in zo’n natte omgeving van alles en nog wat. zo waren er enorme Vijgen maar die hadden nu nog geen blad, maar ook waren er enorme Dennenbomen en van allerlei andere kruiden en struiken, zoals Oleanders.

Dit is wel het mooiste gedeelte van de route. We hebben te veel foto’s om hier te laten zien. Onderin dit bericht zal ik een link maken naar een fotoboek, met meer foto’s voor de liefhebber.

Maar deze twee wil ik toch ook nog even hier laten zien. Het betonnen overhangende pad is niet toegankelijk helaas. Nou ja, de durfals kunnen toch best nog een aardig eindje komen want de afzetting is gemakkelijk over te klimmen. Deze wandeling is voor iedereen te maken. er zijn geen noemenswaardige hoogte verschillen en de wandeling is niet lang.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s