Paaszondag ofwel Domingo de Resurrección.

Nu had ik me zo voorgenomen: “Ik ga vandaag niet zoveel foto’s maken.” In de afgelopen week kwamen namelijk in verschillende samenstelling, dezelfde beelden voorbij in de processie. het werden er telkens wat meer want, de geschiedenis herschrijft zich elke dag een beetje. Telkens gebeurt er weer wat waardoor je de dingen anders gaat zien. Nu was vandaag de laatste processie en we waren eigenlijk wel een beetje processie moe. Maar ja, hoe gaan die dingen. Ik had het kunnen weten, de wederopstanding was de hele week nog niet voorbij gekomen, logisch want dat is Pasen en niet eerder. Nu kwamen er dus 11 officieel aangekondigde beelden voorbij en Joris die de draak verslaat (?). Wat die laatste er bij deed dat weten we niet hoor. Ik denk eerlijk gezegd dat er een broederschap meer is dan het aantal relevante beelden. Nou ja, dan nemen jullie toch Joris en de draak mee. Hoezo? Nou da’s toch de overwinning van het goed op het kwaad!! Als je die niet wil dragen dan weet ik het niet meer hoor, weet je wat, dan mogen jullie ook nog voorin de processie, ben je lekker snel weer thuis en kan je op tijd eten.

Afijn, ik heb dus toch 59 foto’s gemaakt. Lang leve de digitale fotografie!

Het uitdelen van snoep viel wel mee vonden wij in vergelijking met de eerdere processies. Wel begrijpen we de massale aanwezigheid van kinderen en ouders.

Even een rijtje deelnemers: Aartsengel Michaël, Joris en de Draak, De vrouwen die het open graf ontdekken, Jezus’ wederopstanding, Petrus, De verschijning aan de Maagd Maria, De verschijning aan Maria Magdalena, De verschijning in Emmaus, De verschijning aan Thomas, De verschijning bij het meer van Galilea en tenslotte Maria in al haar Glorie (in Spaans: Maria Gloriosa).

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Semana Santa 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s