Witte Donderdag en Goede Vrijdag

Processies zijn toch wel diep geworteld in de Spaanse cultuur. Als je het zo van te voren leest op internet en in de foldertjes denk je: “Leuk, ik ga kijken”. Maar het zijn er toch wel heel erg veel in één week. Als je de Tamburadas meetelt zijn het er 13. Wij hebben de meesten wel bekeken tot nu toe, alleen als er twee op een dag waren hebben we er één uitgekozen. Vandaag zaterdag 3 april gaan we niet. Er was om 13:00 uur een processie met één beeld en vanavond is er een tamburada om de wederopstanding van Christus morgen , feestelijk aan te kondigen. Dat houden we maar even voor gezien.

Morgen is de finale processie met de Caramelada. Als ik het goed begrepen heb wordt er dan uitbundig veel snoep uitgedeeld en gestrooid. Daarover dus later.

Van witte donderdag en goede vrijdag doe ik verslag in dit ene artikel. Ik zal de lezer niet vervelen met al te veel tekst en al te veel foto’s. Het is meer van het zelfde als ik er over zou schrijven en ik beperk me tot de meest bijzondere foto’s.

Las Manolas, donderdag 1 april 17:30 uur. Hier verzamelden de Hermandades en Cofradias zich om in parade en traditionele kleding ter kerke te gaan. Immers op witte donderdag valt er wel wat te bidden.

Wij zijn niet ter kerke gegaan maar ontdekten dat het nieuwe museum van Semana Santa de deuren had geopend en dus hebben we even een kijkje genomen.

Procesión de Amargura donderdag 1 april om 21:30 uur.

En toen was daar de goede vrijdag processie. Het zou om 11:00 uur beginnen maar wij hebben zitten wachten tot 13:00 uur. Dat zal wel aan de plaats hebben gelegen die we gekozen hebben om te kijken, halverwege de route. Het was een lange processie (ze worden steeds langer) en dus zal ik alleen foto’s plaatsen die iets toevoegen aan de vorige processiefoto’s.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Semana Santa 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s