Procesión de Jesús Prendido.

Processie van de verlichte Jezus. Daar zijn we afgelopen avond naar toe geweest. Je vraagt je af hoe de Spaanse dorpen en steden zoveel mensen op de been kunnen krijgen voor het uitvoeren van zoveel processies. Er lopen echt hordes volwassenen en kinderen mee in deze processies en nog meer mensen zitten er naar te kijken.

Deze processie laat ook weer delen zien van de week dat Jezus in Jeruzalem was en de gelovig opgevoede mensen zullen ongetwijfeld een aantal taferelen herkennen. Ik heb ze in het duister zo goed mogelijk gefotografeerd en op de computer een beetje opgehaald zodat ze duidelijk zichtbaar zijn.

Tijdens de processie werd door de gemaskerde volwassenen en door de deelnemende kinderen snoep uitgedeeld. Nu snap ik ook waarom deze gemaskerde mensen de kinderen in Spanje geen angst aanjagen. Ze krijgen snoepjes van deze lieden. Kenmerkend is dat alle kinderen (op wat kleintjes na die het nog niet kunnen snappen) geduldig zitten te wachten met een plastic tasje op schoot tot ze iets krijgen. Meestal zijn het bekenden van de familie die dan ook meteen een hand vol in het tasje stoppen en een praatje maken met de ouders. Ik zie er kennelijk nog jong uit, want ook ik kreeg een aantal snoepjes toegestopt.

We stonden dit keer in een wat meer volkse buurt in een smalle straat. We kregen van een tegenover wonende familie, stoelen aangeboden om te zitten. Gelukkig maar want de processie duurde bijna twee uur.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Semana Santa 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s