Wat is het fijn om weer in Spanje te zijn.

Na een vakantie van ruim twee weken zijn we weer heerlijk in ons mooie huis in Spanje. In Nederland hebben we vrienden, familie en kennissen bezocht. We logeerden bij Jeroen en Erica (zoon en schoondochter), waarvoor we ze veel dank verschuldigd zijn. Ze hebben ons met open armen ontvangen.

We hebben veel vrienden bezocht die ons allemaal vooraf al lieten weten dat we toch ook echt even bij hen langs moesten komen. Heerlijk is het om zo welkom te zijn. We hebben deze gastvrijheid met wijn en olijfolie trachten te compenseren.

Bij de meeste mensen werden we voor het eten uitgenodigd en met een aantal zijn we uit eten geweest. We waren nog even bang dat iedereen bij wijze van verrassing Spaans voor ons zou koken maar gelukkig was dat niet het geval. We houden van Spaans eten hoor, maar in Nederland hebben we genoten van Chinees, Indisch, Mexicaans, Turks en niet te vergeten Nederlands eten. Zoals we ook genoten hebben van het gezelschap van onze familie en vrienden. Spaans eten doen we wel weer hier.

Door veel mensen werd ons gevraagd wat nou opviel in Nederland, nu we reeds twee jaar in Spanje wonen. In de eerste plaats is het in Nederland erg druk, om niet te zeggen erg vol. Natuurlijk kan er nog altijd meer bij, maar in vergelijking met de rust hier valt het gewoon op. Op zondagavond is de A 13 net zo druk als de snelweg naar Alicante in de maandagochtendspits. Ook is er in Nederland veel lawaai. De stilte hier heeft ons ernstig verpest. Dan het licht. Het wordt in Nederland nooit donker. Midden in de nacht kan je nauwelijks de hoofdsterren van het sterrenbeeld Orion zien. Hier zien we ze bijna allemaal. Als je hier in de auto rijdt en het is donker dan kijk je in je achteruitkijkspiegel en dan denk je dat het ding kapot is. Je ziet gewoon niets, helemaal niets.

Nog zo’n kenmerkend verschil. We waren in Delft en nadat we uit eten waren geweest, gingen we nog wat drinken op de Beestenmarkt. De grote markt is voor de toeristen (zeggen de Delftenaren) maar de Beestenmarkt is voor de Delftenaren. Daar was het een drukte van belang. In de kou zaten er allerlei mensen op terrasjes. Dat zie je toch echt niet in Spanje hoor. Alleen als het echt mooi weer is, dus niet koud maar ook zeker niet te warm, dan zitten er mensen buiten. Zeker in de winteravonden zit men binnen. Het heeft natuurlijk allemaal te maken met het rookverbod, maar ook die wetgeving wordt hier in Spanje stevig genegeerd.

Ons Doblo’tje heeft het goed gedaan en weer veilig thuis gebracht.

Terugkijkend hebben we het erg naar ons zin gehad en zijn blij iedereen weer gezien te hebben. Jammer was dat we door het weer weinig gelegenheid hebben gehad om te wandelen. Daarentegen hebben we ontzettend genoten van de Nederlandse sauna. In Spanje heb je dat ook wel maar daar moet je badkleding dragen.

Toch zijn we zijn blij dat we weer thuis zijn.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Spanje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s