Even terugblikken naar de afgelopen week.

Veel heb ik niet geschreven de afgelopen tijd maar we hebben wel veel gedaan. Met oud en nieuw hadden we Jeroen en Erica te gast en dat was erg gezellig. Jeroen en ik hebben samen oliebollen, appel- en ananasbeignets gebakken. In combinatie met tapas gaf dat een grappig Nederlands/Spaans oudejaarsgevoel.

Het nieuwe jaar hebben we ingeluid met een Nieuwjaars duik. Dat was een stuk aangenamer van temperatuur dan in Nederland kan ik je verzekeren. Ik vond het echter toch best wel koud hoor. Maar we zijn allemaal tot de nek en Jeroen ook kopje onder geweest.

Aansluitend hebben we in Alicante aan de boulevard lekker buiten zitten eten en hebben we een bezoekje gebracht aan Toledo, de oude volkswijk van Alicante.

Waar dus ook deze kerk van San Roque staat.

Maandag zijn we ook nog naar Novelda geweest. Daar hadden we al het één en ander over gehoord van gasten die er waren geweest en enthousiast terug kwamen. Nu was het eens tijd om zelf op onderzoek uit te gaan.

Het is een leuk plaatsje dat zeker een bezoek waard is. Het oude centrum is typisch Spaans gebouwd en je kunt er dus moeilijk foto’s maken doordat de straatjes erg smal zijn en je van een hoge gevel niet genoeg afstand kunt nemen om het te fotograferen. Je krijgt dan dit effect.

Kortom, je moet er zelf naar toe om het te zien. Wat wel goed in beeld te brengen is, is het plein Plaza España.

De kerstsfeer hing er nog helemaal. Dat wordt pas na drie koningen opgeruimd.

Vervolgens zijn de naar Casa Modernista geweest. Een prachtig huis ingericht als Art Deco museum maar nog zo bewoonbaar. Echt een bezoek waard.

Het heeft ook een eigen kapel met een heilige maagd als beschermheilige. Natuurlijk zijn dit maar een paar foto’s van de drie etage’s die het huis telt. Het is gratis toegankelijk en je kunt er een goed deel van je dag doorbrengen.

Overigens is de Informacion (de Spaanse VVV) ook ingericht met een tentoonstelling waar je (als het de tentoonstelling van je smaak is) best even door kunt brengen. Er staat ook een maquette van de Iglesia de Santa Maria Magdalena. Maria Magdalena is de beschermheilige van Novelda en daarom is er een kerk aan haar gewijd. Deze is gebouwd van ruw marmer en momenteel zijn er werkzaamheden gaande om er het eerste stenen orgel te wereld te bouwen.

Links een kamer met een schilderij van die kamer, rechts de maquette van de kerk.

Natuurlijk ga je dan ook even naar die kerk in het echt kijken. Het grappige is dat er een Castillo naast staat met een driehoekige toren. Dat komt in Europa ook niet zo veel voor.

Links de kerk vanaf (rechts) de driehoekige toren.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s