Spanje en sneeuw.

Het sneeuwde gisteren in Spanje. Ja, ja, dat gebeurt weleens. In de regio Madrid vriest het zelfs vaker dan in Nederland. Spanje is zo groot dat het een continentaal klimaat heeft. Toch is Spanje niet echt voorbereid op sneeuw. Het komt gewoon niet vaak genoeg voor.

Een Madrileen maakt zijn auto schoon. Zie je, dat hij geen ijs- of sneeuwkrabber heeft maar een leeg pak fruitsap gebruikt?

De krant ‘El País’ maakte gisterenmorgen melding van sneeuw in Madrid maar gekker nog ook in de Provincies: Alicante, Valencia en Catalonië. En het moet niet nog gekker worden, maar de sneeuw bleef daar ook liggen. Niet omdat het zo koud was hoor, maar omdat er zoveel tegelijk viel. In Alicante zijn prompt dan ook de scholen in een groot aantal plaatsen dicht gebleven. Waar in Nederland de kinderen op de slee klimmen, glijbaantjes maken of sneeuwballen gaan gooien, blijven de kinderen in Spanje thuis, want de school is dicht.

Dit moeten buitenlanders zijn, wie gaat er nou wandelen tijdens een sneeuwbui?

Ook de automobilisten werd aangeraden om de auto thuis te laten staan. Het DGT (Dirección General de Tráfico, zeg maar het directoraat generaal voor het verkeer) is hier de belangrijkste informatieverstrekker voor wat betreft de toestand van de wegen. De website van het DGT lag gisterenmorgen rond negen uur dan ook plat. De site kreeg 54.000 hits per minuut te verduren en dat kon ze niet aan.

Bij ons viel het allemaal wel mee. Nou ja, het sneeuwde wel maar het bleef niet liggen. Daarvoor sneeuwde het gewoon niet hard genoeg. De waterput wordt op deze manier lekker bijgevuld.

Vanmorgen kwam de zon weer tevoorschijn, zoals het hoort in Spanje en zagen we dat de sneeuw toch niet helemaal direct gesmolten is.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Natuur. Bookmark de permalink .

Een reactie op Spanje en sneeuw.

  1. Alex zegt:

    Sneeuw in Spanje, dat zou je inderdaad niet verwachten. Hier in Nederland kunnen we al bijna schaatsen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s