De serre is af.

Eindelijk, de serre is af. Dat betekent dit jaar geen verbouwingen meer en dus geen bouwvakkers over de vloer. Het resultaat mag er zijn vinden we zelf. Het begon allemaal toen één van onze gasten in april aankwam en gewoonte getrouw, bij ons onder het afdak genoot van een welkomstdrankje en –hapje. De temperatuur was aangenaam maar het waaide. Aangezien we op het terras in de schaduw van het afdak zaten voelde het door de wind niet erg aangenaam. Hij suggereerde een oplossing te vinden tegen die wind.

Dat is dus de serre geworden.

Een paar weken geleden hebben we het afdak al over het hele terras getrokken. Dat is in één van de eerdere berichten te lezen en te zien. Afgelopen week kwam David met zijn frames en heeft in meer dagen dan hij had ingeschat, de serre gemaakt. Het duurde sowieso al langer voor hij kon starten want hij moest eerst naar Engeland wegens een sterfgeval en het regelen van de erfenis die daaruit voortkwam. Daarnaast moest de overgeblevene in een tehuis worden geplaatst. Je begrijpt, daar ging wel wat tijd overheen. Daarna werden de verkeerde ornamenten geleverd en dat leverde ook wat vertraging op.
Maar toen kwam hij samen met werknemer Alan, met de frames die hij in zijn werkplaats had voorbereid.

 

In het begin ziet het er natuurlijk nog niet uit en denk je: “Waar gaat dit naar toe”. We hebben er voor gekozen om deuren tussen alle pilaren te plaatsen, in de zomer moet het namelijk geen sauna worden. Alleen voor de winter en vroege voorjaar- en late najaar avonden is het een welkome aanvulling. We kunnen dan toch lekker ‘buiten’ eten.

Al gauw begon het ergens op te lijken. Er zat natuurlijk nog geen glas in, dat kwam later pas. Bij aanvang dacht David er drie dagen maximaal over te doen om het geheel te plaatsen. dat viel even tegen, want aan dit huis is niets recht. Ook de nieuwe aanbouw is niet recht. Dat vinden wij wel charmant en we noemen dat Rustico (spreek uit: Roestiko), Spaans voor Rustiek.

David echter had het er niet zo op. Ondanks dat hij vooraf dacht alles goed opgemeten te hebben, moesten hier en daar stukken huis weg gebikt worden en op ander plekken moesten kieren gevuld worden. Nu ja, het was aangenomen werk dus de strop was niet voor ons.

 

Wil kon het natuurlijk niet laten om te helpen (ja dat is Wil op de foto, links). Ze is inmiddels een bouwvakker pur sang.

Ze vulde de kieren met het spul dat we ook voor de pleisterlaag op het huis hebben gebruikt. Dat noemt men hier monocapa. Eerst deed David er een schuimlaagje tussen (ijzer moet per slot kunnen krimpen en uitzetten met de temperatuurschommelingen). Vervolgens werkte Wil het af met monocapa. Zelf gemaakt, knap hè? Da’s nou mijn wijf!!

Zo maakte ze wat van de tegenvallers van David goed.

 

 

 

 

 

Vervolgens begon het plaatsen van de ramen en speelde Wil voor opzichter. Echt van alle markten thuis is die vrouw van mij.

Het was echt een flinke klus, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Gisteren, toen David en Allan verdwenen waren, hebben we heerlijk in de serre genoten van de warmte en de langzaam invallende duisternis. Onder het genot van een glas wijn en de Peer Gynt suite van Edvard Grieg zaten we voor ons gevoel heerlijk buiten. Het is natuurlijk binnen, maar door het vele glas en uitzicht is het net of je buiten zit.

Dit is dan het resultaat met tegelijk de nieuwe tafel. Daar kunnen we makkelijk met tien man aan zitten. We hebben tegelijk ook de spelletjes in de serre gezet zodat ze makkelijker toegankelijk zijn voor gasten.

En zo ziet het er aan de buitenkant uit. Als je het niet weet zie je het niet echt. Als het lukt zal ik er ook eens foto’s van maken bij schemering met de lichten, kaarsen en olielampen aan. Dat is echt een gezellig gezicht.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op De serre is af.

  1. Sylvia zegt:

    Wow, Berto, dat ziet er echt gaaf uit! Ik zou bijna zelf gaan emigreren, als ik dit allemaal zo zie!!Groet, Sylvia

  2. Ine zegt:

    Allemachtig wat is het mooi geworden. Wij kunnen ons voorstellen dat je op deze manier helemaal niet meer binnenzit (grot). GroetJoop en Ine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s