Journalisten en Amandelen

Woensdag is de amandeloogst is begonnen. Hoewel nog niet alle amandelen rijp zijn, is bij ons de pluk al begonnen. Enkele bomen zijn vroeg en waarom wachten op alle bomen alvorens te beginnen. Toevallig kwam er deze week ook een Engels/Spaans echtpaar (Theresa en Guengo) om de sfeer bij Casa de cinco Hermanos te proeven en vervolgens een artikel te schrijven voor het Engelse maandblad H&E (Health and Efficiency). We hadden al een tijdje contact omdat zij onze B&B al eerder had genoemd in de column die ze schrijft voor H&E. Ergens eind juni begin juli mailde ze dat ze naar Casa de cinco Hermanos wilde komen om een editorial te kunnen schrijven over onze B&B voor de Spanje special van H&E in  februari 2010. Da’s nog een hele tijd maar rond deze tijd een bezoek brengen is natuurlijk wel een goed idee. Het weer is nu heerlijk en we hadden ook nog ruimte voor een verblijf van drie nachten.

Dinsdag arriveerden ze. Het is wel grappig om een journaliste op bezoek te hebben. Ze vroeg ons niet direct de hemd van het lijf (dat kan ook niet op een naturistische Bed en Breakfast) maar zo gaandeweg stelde ze wel veel vragen en natuurlijk kreeg ze evenveel antwoorden.

Vanzelfsprekend hebben we ze mee laten eten met ons want ook een goed Spaans etensmaal hoort bij de B&B. We aten Pollo con Langoustines (Kip met langoustines). Gelukkig vonden ze het lekker. Hij is een Spanjaard en zij woont al twintig jaar in Spanje dus ze zijn wel wat Spaanse gerechten gewend en dus ook kritisch. Maar aan het eind van hun verblijf vroegen ze om her recept dus ik denk dat ze het echt lekker vonden.

Woensdag hielpen ze mee amandelen te plukken waar ze meteen ook foto’s van maakten en daar hebben we een paar foto’s van gemaakt. We kregen ook de belofte dat ze al hun foto’s op CD-ROM zouden zetten en aan ons opsturen, we zijn benieuwd.

Guengo deed niet moeilijk en klom in de boom om de moeilijk bereikbare amandelen te plukken, waar zij dan weer foto’s van maakte.

Met een volle kruiwagen keerden we weer terug naar het huis om ze daar van de zachte schil te ontdoen.

De laatste avond namen ze ons mee uit eten. Gelukkig was ons favoriete restaurant in Pinoso (Tarata’s) open en daar hebben we heerlijk gegeten. Dan blijkt ook hoe handig het is om een Spanjaard bij je te hebben. Guengo vroeg namelijk naar de herkomst van de naam. De opa van de eigenaar was bij leven, muzikant en zijn artiestennaam was Tarata.

Vandaag zijn ze weer vertrokken en wij zijn erg benieuwd naar het artikel dat Theresa gaat schrijven.

Over Berto Zirkzee

Trotse eigenaar van een Naturistische Bed & Breakfast in Spanje.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s